Nagrade za najbolje đake i studente iz Kruševca

nagradjeni-keusevacki-djaci

 

Nagrađeni najbolji kruševački učenici i studenti – U Mozaik sali kruševačkog gradskog zdanja, tradicionalno na Savindan, nagrađeni su najbolji učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola i studenti sa prosekom 10, stipendisti Fonda za podsticaj razvoja mladih talenata.

nagradjeni-keusevacki-djaci

 

 

 

Odeljenje za društvene delatnosti, Budžetski fond za podsticanje razvoja mladih talenata i osnivač – grad Kruševac nagradili su 27 kruševačkih učenika i 10 studenata.

Čestitku nagrađenima uputio je ministar odbrane Bratislav Gašić, a poželevši da budu primer drugima obratila im se zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović.

Svetosavska nagrada sa novčanim delom od 10 hiljada dinara, knjigom Knez Lazar i Despot Stefan i posterom sa fotografijama nagrađenih, uručila je predsednica Komisije Fonda za podsticanje talenata Jelena Nikolić. Program u Mozaik sali upotpunla je etno grupa „Lazarice“.

Prigodnim programom i sečenjem slavskog kolača, školska slava Sveti Sava, proslavljenja je u Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ – vrtić „Labud“, zatim u Hemijskoj, Politehničkoj, Prvoj tehničkoj, Ekonomskoj, Medicinskoj školi, i svim ostalim školama osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Svečano je bilo i u kruševačkoj Gimnaziji, gde je kolačarstvo od Dragića Ilića preuzeo kruševački privrednik, brat ministra Bratislava Gašića Boban Gašić.

Izvor vesti: NovostiTop web sajt

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply