Nacionalna služba zapošljavanja Kruševac raspisala javni konkurs za zapošljavanje

NSZ

Nacionalna služba zapošljavanja raspisala je 30. marta više javnih poziva i konkursa za zapošljavanje i samozapošljavanje lica koja su na evidenciji NSZ-Filijala Kruševac.

NSZ

 

U pitanju je više javnih poziva koji se odnos na dodelu subvencija za samozapošljavanje, dodelu subvencija poslodavcima, subvencija za otvaranje novih radnih mesta, gde iznos subvencije zavisi od stepena razvijenosti opština. Javni pozivi i konkursi odnose se i na invalidna lica i lica romske populacije. Radi se i na sprovođenju Javnih radova u čemu NSZ ima odličnu saradnju sa gradskom upravom Kruševca i okolnim opštinama. Već je u toku priprema za sprovođenje lokalnih akcionih planova zapošljavanja lica sa evidencije nezaposlenih. U tom delu opštine Rasinskog okruga izdvojile su 77 miliona dinara, od čega samo Grad Kruševac 41 milion. Nacionalna služba zapošljavanja za tu namenu izdvojila je 73 miliona, tako da se, raspolaže sa 150 miliona dinara za podršku zapošljavanju.

Prema podacima iz marta 2013. godine, na području Rasinskog okruga Filijala Kruševac, registrovano je 29.201 nezaposleno lice, od čega u Kruševcu 16.686 lica.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply