Na održanom Sajmu zapošljavanja u Kruševcu tražilo se 500 radnika!

Ima posla – traže metalce i vozače – Na Sajmu zapošljavanja u Kruševcu 40 poslodavaca tražilo je 500 radnika, a najtraženija su bila zanatska zanimanja metalske i elektro struke i vozači.

(Foto: Thinkstock)

(Foto: Thinkstock)

Direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković rekao je da je velika potražnja zanata metalske i elektrostruke i vozača, kao i da su ta zanimanja sada možda čak deficitarnija nego ranije.

Zbog toga ta služba, dodao je, osim što u saradnji sa Školskom upravom, Gradom i ostalim partnerima pokušava da nađe rešenje, istovremeno traga za stranim i domaćim donatorima koji bi podržali programe dokvalifikacije i prekvalifikacije kako bi se došlo do potrebnih kadrova.

Velika gužva je bila na štandu preduzeća „14. oktobar„, nekadašnjeg posrnulog kruševačkog giganta koga je u septembru prošle godine preuzela kompanija MSM grupa, deo Čehoslovakia grupe.

To preduzeće sada traži metalostrugare, brusače, zavarivače, tehnologe, projekt menadžere, radnike u prodaji, a direktor „14.oktobra“ Daniel Pribičko rekao je da ima dosta otvorenih pozicija i da se obim proizvodnje povećava.

Podsetio je da je fabrika u trenutku preuzimanja imala 129 radnika, da danas zapošljava 250 i da svakog meseca uposli 30 do 40 novih radnika.

„Do kraja godine imamo u planu nove poslove u namenskom programu, poslove u civilnom programu, te mogućnosti kooperacija u našoj grupi, u okviru koje posluju i „Tatru“ i „Avia“, najavio je on.

Nezaposleni su bili zainteresovani i za posao u kompaniji „Kromberg &amp Šubert“, koja proizvodi kablove za autoindustriju, a traži 100 proizvodnih radnika.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Rasinskom okrugu je oko 24.700, a u Kruševcu oko 13.700 nezaposlenih. Osim te službe koja sprovodi aktivne mere zapošljavanja, zapošljavanje u Kruševcu je sa 23 miliona budžetskih sredstava podržala Gradska uprava.

Izvor: Beta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply