Mrkonjić zloupotrebio položaj – Bekutin koncert plaćen preko firme Mrkonjićevog pomoćnika

Koncert Ane Bekute i Ace Lukasa u Aleksandrovcu organizovan je preko firme “Beoton”, čiji je osnivač i donedavni vlasnik Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. Kako je “Blic” pisao, koncert je organizovan tako što je Mrkonjić, koji je u emotivnoj vezi sa Bekutom, obećao čelnicima opštine asfaltiranje puteva u zamenu za plaćanje nastupa.

Partneri u ljubavi i poslu: Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta

Opština Aleksandrovac platila je 2.941.000 dinara za koncert Ane Bekute i Ace Lukasa, koji je održan u aleksandrovačkoj Hali sportova 14. februara, povodom Dana opštine.

Na pitanje “Blica” kako komentariše uslovljavanje ministra Milutina Mrkonjića koji je obećao milione za asfaltiranje ulica u Aleksandrovac, uz uslov da opština prihvati organizaciju koncerta Ane Bekute i Ace Lukasa, Novica Adamović, zamenik predsednika opštine, odgovorio je da u tim razgovorima nije učestvovao i dodao da je opštinska delegacija koju su činili Dragan Blagojević, predsednik opštine, i Ljubomir Vučković, direktor opštinske Direkcije, bila u Ministarstvu i da je Mrkonjić zaista obećao milione.

– Da bi nešto uzeo, moraš i da daš. Ljubomir Vučković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, i ja bili smo 11. januara u Ministarstvu saobraćaja, gde nam je ministar Mrkonjić predložio da prihvatimo organizaciju koncerta, a zauzvrat obećao da će za asfaltiranje ulica i puteva aleksandrovačke opštine Ministarstvo saobraćaja izdvojiti više od 130 miliona dinara – rekao je pre nekoliko dana Dragan Blagojević, predsednik opštine.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je da su navodi kako je nagovarao čelnike opštine Aleksandrovac da organizuju koncert Ane Bekute „čista glupost“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply