Mlinsko-pekarsko preduzeće Branko Perišić kupuju švajcarci!

Branko Perišić

Na nedavno održanom Privrednom forumu u Sloveniji, na kome je u delegaciji Srbije koju je predvodio premijer Aleksandar Vučić, učestvovala je Regionalna privredna komora Kruševac i tom prilikom održan je veliki broj sastanaka sa partnerima iz Slovenije ali i drugih zemalja Evrope. Juče je ogranizovan sastanak sa predstavnicima „Anesti holding grupe“ iz Švajcarske koja je zainteresovana za privatizaciju pekare „Branko Perišić“ i „Fabrike ulja“, naveo je predsednik regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević.

Branko Perišić

 

– Na ovom području postoji dobra mogućnost za razvoj poljoprivrede koja je i osnovna delatnost „Anesti holding grupe“. U Kruševcu smo jer nam je želja da se „Branko Perišić“ osavremeni, a i Fabrika ulja počne sa radom što bi značilo i nova radna mesta za ljude ovog kraja – rekao je iz „Anesti holding grupe“ Dejan Šaranović.
Anesti holdig grupa 2010. godine prvi put je došla u Srbiju, kako bi uložila novac u aerodrome Niš i Kruševac, ali saradnje nije ostvarena.
Nakon sastanka u RPK Kruševac, direktor „Branka Perišića“ Branislav Karajović, zastupnika kapitala i direktor „Fabrike ulja“ Nebojša Radenković i Veroljub Ćirković i šef službe za privredu Gradske uprave Goran Tomić, obišli su Fabriku ulja.
U pregovore je uključena i Agencija za privatizaciju a ovaj sastanak je dokaz da preduzeća koja su po odluci Vlade Srbije od kraja januara u stečaju, mogu da nastave sa radom, javlja RTV „Kruševac“.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply