MINISTRI SE SLIKALI: Počinje završetak izgradnje zgrada u Prnjavoru započetih pre 15 godina, za Vojsku RS

Ministri odbrane i građevine, Bratislav Gašić i Zorana Mihajlović, obišli su radove na zgradama u naselju Prnjavor 2 započete pre 15 godina. Do kraja 2016. godine u dve zgrade trebalo bi da budu završena 184 stana.

Bratislav Gašić smatra da su zgrade u Prnjavoru 2 bile „ruglo za Kruševac“.

Gradilište otvoreno pre 15 godina

– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dobiće u prvoj fazi 46 stanova. Deo razmene za kasarnu „Aleksa Dundić“ su 32 stana dok je 14 stanova od Grada Kruševca u sklopu razmene za Dom vojske. Lepa vest za pripadnike Vojske Srbije je da ćemo do kraja maja dobiti 150 stanova u Beogradu kao razmenu za kasarnu „Aleksa Dundić“, a potom slede slični projekti u Čačku i Valjevu – rekao je Gašić.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan tvrdi da će projekat sigurno biti završen do leta naredne godine.

– Nije nikakav problem što je objekat bio zapušten 15 godina jer je pre toga konzerviran. Za izvođače radova izdvojeno je 2,2 miliona evra. Cena kvadrata biće 660 evra. Dosta stanova će ići u kompenzaciju, a deo stanova dobiće i izvođači. Našli smo kalkulaciju koja nas zadovoljava i verujem da će projekat biti profitabilan – nada se Šurlan.

Gašić i Mihajlovićeva obišli su i naselje Aerodrom gde je planirana izgradnja 8.000 stanova. Gašić je najavio da će potencijalni investitori za dva meseca moći da konkurišu za kupovinu zemljišta.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply