Ministar zdravlja Republike Srbije obišao zdravstvene ustanove Rasinskog okruga

Ministar zdravlja posetio je i Ribarsku banju, gde je završena rekonstrukcija terapijskog bazena ove ustanove

 Foto: Ministarstvo zdravlja

Foto: Ministarstvo zdravlja

MINISTAR zdravlja dr Zlatibor Lončar posetio je danas Dom zdravlja Kruševac i obišao renovirane ambulante u Velikim Kupcima, Velikom Šiljegovcu i ambulantu Balšićeva u Kruševcu.

Pored toga, ministar zdravlja posetio je i Ribarsku banju, gde je završena rekonstrukcija terapijskog bazena ove ustanove.

Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da je ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu od izuzetne važnosti za unapređenje čitavog zdravstvenog sistema.

Foto: Ministarstvo zdravlja

– Od prvoga dana radimo na uspostavljanju efikasnog zdravstvenog sistema, čije su usluge kvalitetne ali i dostupne svakom građaninu. Zato pored izgradnje velikih kliničkih centara i bolnica, ulažemo u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih objekata primarnog sektora, poput ambulanti u Rasinskom okrugu koje smo danas obišli. A koliki značaj ta ulaganja imaju najbolje pokazuje podatak da u ove tri ambulante svoje kartone ima više od 25.000 građana. Svi oni zaslužuju jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu kao i građani u bilo kojem većem gradu naše zemlje, i zato ćemo nastaviti sa ulaganjima – istakao je Lončar.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Foto: Ministarstvo zdravlja
Izvor: Ministarstvo zdravlja RS
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply