Ministar prosvete Žarko Obradović je slagao narod – Zvanično objavljeno da učitelji nisu krivi za nesreću

srb-1-sokobanja-srusio-se-ringisp_620x0

Školska uprava Kruševac je utvrdila da OŠ „Nada Popović“ i učiteljice ove škole NISU ODGOVORNE za nesreću na ringišpilu u Sokobanji, kada je povređeno devetoro učenika, i time opovrgle reči ministra prosvete Žarka Obradovića „da će neodgovorne učiteljice biti otpuštene sa posla“.

srb-1-sokobanja-srusio-se-ringisp_620x0

Oslobađajuća odluka doneta je posle kontrole prosvetnih inspektora.

Škola je nastavu u prirodi organizovala po uputstvu za organizaciju ekskurzija i nastave u prirodi iz 2010. Tačno je da nisu nosili program organizacije rekreativne nastave, ali to nema nijedna škola u Kruševcu. Ududuće će svi morati to da imaju. Pre puta biće potrebno da dostave program, s kojom agencijom putuju i preciznu satnicu ekskurzije. U ovom slučaju ni učiteljice ni škola neće snositi krivicu. Krivica je na hotelu ili vlasniku rekvizita„, kaže Milan Đokić, načelnik Školske uprave Kruševac.

Prosvetni inspektori Dušica Mladenović i Ljiljana Radulac Đorić takođe su kontrolisali postupanje škole i utvrdili određene nedostatke, koji nisu uticali da dođe do nesreće.

Nastava u prirodi je organizovana iako nije ispunjen uslov propisan pravilnikom da se nastava može organizovati uz pismenu saglasnost roditelja za najmanje dve trećine učenika odeljenja u četiri od ukupno šest odeljenja prvog razreda. U jednom odeljenju nedostajao je potpis za jednog roditelja, a u tri četiri ili pet potpisa„, navedeno je u izveštaju prosvetnih inspektora.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply