Ministar Gašić i dalje ima duplu funkciju – Predsednik Upravnog odbora Srbijagasa

Ministar odbrane, Bratislav Gašić, još uvek nije podneo ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora javnog preduzeća “Srbijagas”. Zbog nepostupanja po odluci Izvršnog odbora SNS-a, Gašić bi trebalo da bude isključen iz stranke.

Svaka čast Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na odlučnosti da pomognu Srbiji isključenjem svih funkcionera ukoliko ne podnesu ostavke na duple funkcije.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a, Radomir Nikolić, izjavio je juče da su iz stranke izbačeni Saša Mirković, narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Zaječara i Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša jer nisu podneli ostavke na duple funkcije.

Međutim, čini se da je odluka o izbacivanju članova iz SNS-a zbog duplih funkcija samo hrana za lakoverne građane jer, na primer, ministar odbrane i potpredsednik SNS-a, Bratislav Gašić, još uvek nije podneo ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora javnog preduzeća “Srbijagas”.

Ovo potvrđuje i sam sajt “Srbijagasa” na kojem piše da je ministar Bratislav Gašić i dalje predsednik Upravnog odbora.

Dodatna potvrda se nalazi na sajtu Agencije za privredne registre gde takođe stoji da je ministar Gašić i dalje na čelu Upravnog odobra tog javnog preduzeća.

Do nedavno je na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije pisalo da Gašić prima platu za tu funkciju, ali je Agencija taj podatak uklonila sa sajta kao da nikada nije ni postojao.

Praksa je da Agencija, ukoliko neko prestane da prima platu za neku funkciju, bude naznačen datum početka angažmana i datum kraja angažmana. To nije slučaj sa ministrom Gašićem.

Zašto Agencija prikriva činjenicu da je Gašić primao platu za mesto predsednika Upravnog odobra “Srbijagasa”?

Takođe, Teleprompter.rs je 5. oktobra objavio članak u kojem smo izneli podatak da narodni poslanik Zoran Babić zapravo nije podneo ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora u “Lasti”, kako je to ranije bilo objavljeno u medijima.

Dan nakon objavljivanja članka, sa sajta “Laste” je uklonjeno ime Zorana Babića, a na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije u međuvremenu je registrovano da je Babić prestao da prima platu za tu funkciju 1. septembra 2014. godine, podatak koji nije bio dostupan na sajtu Agencije kada smo mi objavili članak.

Tada je pisalo da Zoran Babić i dalje prima platu za tu fukciju.

Takođe, promena podataka u APR-u je usledila nakon objavljivanja našeg članka.

Iako je Zoran Babić, navodno, podneo ostavku na tu funkciju 1. septembra 2014. godine, ta promena je u APR-u registrovana tek 22. oktobra 2014. godine, nakon pisanja Teleprompter.rs.

APR je jedina organizacija koja ne kasni sa objavljivanjem promena podataka, tako da, ostavka Zorana Babić uopšte nije bila prijavljena APR-u tog 1. septembra kada je navodno podneo ostavku.

Da li će Bratislav Gašić biti isključen iz stranke čiji je potpredsednik zbog nepoštovanja odluka Izvršnog odbora?

Zašto Agencija za borbu protiv korupcije ne objavljuje tačne podatke o platama i funkcijama državnih službenika?

Da li će gospodin Zoran Babić odgovarati zbog otvorenih laži koje je plasirao u medijima povodom njegove “herojske” ostavke?

Kada će Srpska napredne stranka jednostavno prestati da laže? Kada?

 

Preuzeto sa sajta Teleprompter.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply