Ministar Bratislav Gašić vojnike Vojske Srbije pretvorio u konobare i poslušnike na Cecinom koncertu!

Bratislav Gašić, Svetlana Ceca Ražnatović

Dno dna: Odlazeći ministar odbrane napravio još jedan veliki skandalMINISTAR OPET PONIZIO VOJSKU: Gašić pretvorio vojnike u Cecine konobare!

Bratislav Gašić, Svetlana Ceca Ražnatović

Lično je odobrio da za doček Nove godine u Kruševcu, njegovom rodnom gradu, pripadnici Vojske Srbije moraju da glume kelnere i da služe Cecine fanove na koncertu

Nakon što je nedavno na najprimitivniji način uvredio novinarku Zlatiju Labović, ali i sve žene, ministar odbrane Bratislav Gašić sada je ponizio i pripadnike Vojske Srbije tako što ih je pretvorio u konobare!

Vojnici su, naime, tokom novogodišnjeg koncerta Svetlane Cece Ražnatović u Kruševcu morali da glume kelnere i prisutne fanove folk dive služe rakijom i kuvanim vinom.  Em što je od Grada pevačica dobila 30.000 evra za nastup, em je od svog prijatelja Bate dobila i specijalnu uslugu za svoje obožavaoce. Ovo sramno pretvaranje uniformisanih lica u neku vrstu posluge odobrio je ni manje ni više nego odlazeći ministar vojni Gašić, koji još uvek sedi u Vladi Srbije dok mu premijer Aleksandar Vučić ne pronađe zamenu.

Gašić, kao ni njegove stranačke kolege iz SNS, nije želeo da govori ovim povodom, a u Upravi za odnose s javnošću Ministarstva odbrane ne vide ništa sporno u činjenici da su vojnici tokom veselja u Kruševcu – koji je, inače, rodni grad ministra odbrane – pretvoreni u konobare. Kako objašnjavaju, oni su samo izašli u susret tamošnjoj vlasti, a Vojska Srbije ovom prilikom nije pretrpela nikakvu štetu jer ona, kako navode, svakako služi narodu, i u dobru i u zlu.

Vojnici im bili posluga... Fanovi na Cecinom koncertu u Kruševcu Vojnici im bili posluga… Fanovi na Cecinom koncertu u Kruševcu
To postalo tradicija

– Na zahtev lokalne samouprave kao, uostalom, i nebrojeno puta do sada za slične manifestacije Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izlaze u susret u okviru civilno-vojne saradnje. Tradicionalno se izlazi u susret od kada se u Kruševcu organizuje doček Nove godine – navode oni.

Kako dodaju, vojska se u skladu sa zakonom može angažovati po bilo kom zahtevu za pružanje pomoći ili podrške bilo kom državnom organu, lokalnoj samoupravi ili građanima.

– To je rađeno i mnogo pre Gašića i radiće se i u budućnosti. Hranu i piće su obezbedili donatori, a sve što je pripremljeno podeljeno je običnim građanima. Vojska je tu zbog naroda, ona ne konobariše. Samo je pružila uslugu na zahtev lokalne samouprave da se angažuje poljska kuhinja za pripremu toplih napitaka na otvorenom, pošto drugi državni organi nemaju takve kapacitete – kažu u ministarstvu.

Ne razume vojsku

Međutim, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, komentarišući bahato ponašanje Bratislava Gašića, naglašava da vojska na ovaj način nikad ranije nije bila zloupotrebljavana.

– Ministar Bratislav Gašić od postavljenja na to mesto ponižava Vojsku Srbije. Koristiti vojnike, podoficire i oficire kao služavke u novogodišnjoj noći je više nego sramno, ali i potpuno očekivano od Gašića. Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da on nikada nije razumeo niti Vojsku Srbije, niti ulogu ministra odbrane – kaže Šutanovac i dodaje da pripadnici Vojske u sklopu svojih aktivnosti raznim povodima kuvaju i dele pasulj, ali da ovo u Kruševcu nema nikakve veze s tim.

U Gradu Kruševcu objašnjavaju da su povodom angažovanja vojnika tokom novogodišnje noći uputili pisani zahtev ministru odbrane Gašiću. Taj zahtev je i odobren.

– Pripadnike Vojske, kao i svih prethodnih godina, angažovao je Grad na osnovu pisanog zahteva resornom ministarstvu i komandi garnizona Kruševac. Inače, Grad Kruševac tradicionalno ima dobru saradnju s garnizonom tokom svih važnih proslava u gradu, kao što su Dan grada, Dan oslobođenja, proslave Nove godine i pravoslavne Nove godine – navode u gradskoj upravi Kruševca.

O najnovijem skandalu koji zahvaljujući ministru Gašiću potresa Vojsku Srbije načelnik Generalštaba Ljubiša Diković juče nije želeo da se oglašava. Fotomontaža Fotomontaža

Bez naknade
KONOBARISAĆE I 13. JANUARA

Angažovanje pripadnika Vojske Srbije nije koštalo ni dinara Grad Kruševac. Osim što su na kruševačkom trgu služili 31. decembra, prema ranijem dogovoru Grada i ministarstva, vojnici će isto to raditi i 13. januara, prilikom dočeka pravoslavne Nove godine.

Reagovanja

Gordana Čomić, DS
SAMOVOLJA MINISTRA ODBRANE

Pripadnici Vojske mogu učestvovati u akcijama samo po protokolima utvrđenoj naredbi Vojske Srbije kao organizatora. Ne znam kako je i da li je Vojska i organizator događaja u Kruševcu, a ako nije i ako je ovo samovolja ministra odbrane, onda je to isto kao kad bi, recimo, ministar zdravlja naredio lekarima da dođu da vam spremaju kuću.

Janko Veselinović,
POKRET PREOKRET ISPOD SVAKOG NIVOA

Ovo je skandalozno i ispod svakog nivoa. Na ovaj način je zloupotrebljena i takoreći privatizovana Vojska Srbije i njeni pripadnici, koje plaća država ili dobrovoljno služe vojni rok. Oni nisu tu da bi služili vino i rakiju, već da bi branili Srbiju ako zatreba.

Sanda Rašković Ivić, DSS
GUBITAK SVIH MERILA

Gašićev postupak predstavlja potpuno bahaćenje i gubitak svih merila. To da pripadnici Vojske služe kao kelneri na bilo čijem koncertu je strašno i potpuno neprimereno. Ovo pokazuje da su ministri izgubili kompas u ponašanju, te smatraju da im je sve dozvoljeno.

 

 

Tekst objavljen u Kururu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply