Ministar Bratislav Gašić položio vence na spomenik nastradalima u Nato bombardovanju Srbije

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je u utorak u Kruševcu, povodom 16. godišnjice od početka NATO bombardovanja, da civilizovan svet više nikada sebi ne sme da dozvoli da se tako nešto ponovi.

 

„Na to da pamtimo ono što se desilo obavezuju nas životi svih onih sugradjana koji nisu preživeli to sumorno proleće. Civilizovan svet više nikada ne sme sebi da dozvoli da se tako nešto ponovi“, kazao je Gašić na komemorativnom skupu u kruševačkoj kasarni „Rasina“.

On je rekao da su pre 16 godina na meti bili vojni objekti, ali i bolnice, ambasade, strateški infrastrukturni i komunikacioni objekti, da su bombe pogadjale kuće, saobraćajnice, gradske trgove i ulice.

„Ipak, mi moramo da gledamo u budućnost, moramo hrabro da koračamo ka novom sutra, iz ruševina su nikle nove gradjevine, mostovi ponovo povezuju dve obale. Ipak, život se ne može nadoknaditi niti ponovo udahnuti, zato je naša dužnost i obaveza da pazimo na one koji su ostali bez svojih najmilijih“, rekao je Gašić.

Parastos u kasarni kraj spomen obeležja pogunulim pripadnicima ratnih jedinica služio je vladika David sa sveštenstvom kruševačke eparhije, a vence i cveće su položile porodice i pijatelji stradalih, potom ministar Gašić, predstavnici Vojske, Kruševca, Rasinskog okruga, brojnih boračkih i drugih udruženja.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu.

Venci su položeni i u drugim kasarnama širom Srbije, a pripadnici Vojske Srbije učestvovali su i u komemorativnim aktivnostima koje su organizovali gradovi i opštine, boračke i druge organizacije koje neguju vojničke tradicije.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply