Ministar Bratislav Gašić oštro kritikovao vlast u Kruševcu

Ministar odbrane Bratislav Gašić tvrdi da je Kruševac u poslednjih šest meseci iz državnog budžeta dobio više novca od bilo kod grada u Srbiji, izuzimajući Beograd, ali da su mnogi projekti “propali zbog neažurnosti lokalne vlasti”.

Kruševac posle Beograda dobio najviše novca: Ministar Gašić

– Dobijena su sredstva za izgradnju četiri trake na Bruskom putu. Zbog greške Direkcije za urbanizam i lošeg projekta sada se radi preprojektovanje. Takođe su dobijena sredstva za sedam ulica. Par ulica smo izgubili jer nismo imali spremljene projekte. Obezbedio sam i sredstva za Radnički univerzitet kako bi konačno dobili mesto za sedište budućeg Kruševačkog univerziteta, ali ni to nije urađeno. Gomila novca je došla u Kruševca u prethodnih šest meseci, a o tome niko ne priča – kaže Gašić.

Kao ministar odbrane Gašić pomaže kruševačka preduzeća koja su povezana sa vojskom.

– Fabrika maziva je posle deset godina dobila posao na tenderu Vojske Srbije. Prvi put od privatizacije sa vojskom radi i „Trajal“. „14. Oktobar“ je dobio osam mašina Vojske Srbije koje su se pokvarile u poplavama da ih popravi i žao mi je što to nisu u stanju da urade – dodaje Gašić.

Gašić tvrdi da će iz predstojeće privatizacije biti izuzeti Fabrika zaštitnih sredstava „Trajala“ i deo „14. oktobra“ koji proizvodi sistem „Morava“. Oni će postati deo namenske industrije Srbije.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply