Ministar Bratislav Gašić ipak završio srednju školu, u Obrazovnom centru Bosa Cvetić

Bratislav Gašić, foto udovicic

Bivši gradonačelnik Kruševca, a sada ministar odbrane, Bratislav Gašić, prema dokumentaciji koju je dostavila direktorka Gimnazije u Kruševcu, srednjoškolsko obrazovanje okončao 28. avgusta 1986. godine u tadašnjem Obrazovnom centru Bosa Cvetić u Kruševcu.

Bratislav Gašić, foto udovicic

 

 

Misterija u vezi sa školovanjem ministra odbrane Bratislava Gašića konačno je rešena.

Za sve krivo usmereno obrazovanje

Tačku na celu zavrzlamu stavila je sadašnja direktorka gimnazije Biljana Dačić, koja je uvidom u dokumentaciju utvrdila da je Gašić u avgustu 1986. završio četvorogodišnje školovanje u Obrazovnom centru „Bosa Cvetić“, iako njegovo ime ne postoji na spisku sajta škole na kom su svi svršeni gimnazijalci od pretprošlog veka pa sve do 2005. godine.

– Gospodin ministar Bratislav Gašić bio je učenik tadašnjeg Obrazovnog centra „Bosa Cvetić“, upisan je školske 1982/83, a završio je školske 1985/86. pod delovodnim brojem 1353 od 28. avgusta 1986. i stekao je zanimanje „tehničar za visokogradnju, struke građevinske“. Pošto je dotadašnja Gimnazija „Bosa Cvetić“ pravni prethodnik Obrazovnog centra „Bosa Cvetić“ i nakon tog perioda pravni njegov sukcesor, gospodin Gašić je bio učenik naše škole – objašnjava Dačićeva.

I sinovi mu gimnazijalci

S druge strane, Gašić za naš list ističe da je ponosan što je završio poznatu kruševačku školu.

– Veoma sam ponosan na to, kao i na činjenicu da su gimnazijalci i moja tri sina. Dvojica su završila, a treći je trenutno pohađa – kaže Bratislav Gašić i dodaje:

– Ja i dan-danas dobro znam gde je i kakva je bila moja maturska ekskurzija i kako smo se tada proveli.

Takođe, on kaže da su mu se prethodnih dana javljali mnogi drugovi iz škole, te da su mu na kućnu adresu donosili fotografije s maturske večeri. Jednu od fotografija Gašić je dostavio i Kuriru.

Inače, direktorka Dačić objasnila je i kako se dogodilo da Gašića, inače bivšeg gradonačelnika Kruševca, nema ni na spisku ni na plakatu poznatih Kruševljana koji su završili tamošnju gimnaziju, a među kojima su bivši ministar kulture Nebojša Bradić, glumac Vojin Ćetković, te pokojni Miodrag Petrović Čkalja…

– Na sajtu gimnazije nalazi se izdanje knjige Radmile Mišić koje svakako ne predstavlja zvanični dokument nego delo autora i ti spiskovi su nepotpuni. Greška je što u spiskovima nisu obuhvaćeni svi obrazovni profili Obrazovnog centra „Bosa Cvetić“, te se ja izvinjavam svima koji su izostavljeni – kaže Dačićeva.

 

Ko je Bratislav GašićPUT MINISTRA ODBRANE

Bratislav Gašić rođen je 1967. u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Ekonomski fakultet završio je u Nišu, gde je nedavno podneo i prijavu za izradu završnog master rada. Vlasnik je privatnog preduzeća „Santos“, u čijem sastavu funkcioniše i televizija Plus i preduzeće za proizvodnju čaja i kafe „Santos“. Bio je na čelu Kruševca od 30. juna 2012. do 30. aprila 2014, kad je izabran za ministra odbrane.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply