Ministar Bratislav Gašić dobitnik nagrade grada Užica, nakon toga „zaratile“ DS i SNS!

SNS

Ministar Gašić nije rekao da Užice neće dobiti univerzitet, a rukovostvu DS smeta što je naš grad veliko gradilište i što mu u investicijama pomaže država, saopštio je danas užički odbor SNS.

SNS

Dan pošto je opoziciona Demokratske stranka zatražila da se ukine priznanje dodeljeno 9. oktobra, na dan grada, ministru odbrane Bratislavu Gašiću, oglasili su se i vladajući naprednjaci uzvraćajući suprotnim stavovima.

Gašić je na proslavi 686. rođendana Užica rekao: „Mala Srbija ne može da ima toliko univerzitetskih centara, zato hajde da se priključimo univerzitetima u okruženju. Mi smo to (Kruševac) učinili sa gradom Nišom. To je moj savet da bi Užice dobilo više studenata“.

Užičke demokrate su ustvrdile da je Gašić ošarmario Užičane, jer im je stavio do znanja da se ne nadaju osnivanju integrisanog univerziteta, i osporavajući zahvalnicu koja je dodeljena ministru navele da lokalna vlast nema podržku Vlade Srbije.

„Ne znajući šta drugo, DS je izmislila da je ministar Gašić rekao da nema ništa od univerziteta u Užicu. Srećom, veliki broj Užičana koji su bili na svečanoj sednici znaju da to nije istina. I još je veći broj onih koji poštuju doprinos pripadnika Vojske Srbije, ministarstva odbrane i ministra Gašića u prevazilaženju problema koji su građani Užica imali u periodu vanrednih situacija poslednjih godina – navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci podsećaju da su Užice na dan grada osim Gašića posetili i ministri Nikola Selaković, Vanja Udovičić i Rasim Ljajić.

SNS saopštava da je Vlada izdvojila novac za nastavak radova na sportskoj hali, za dogradnju odmarališta „Golija“, za rekonstrukciju spomen doma na Kadinjači, obećala finansiranje modernizacije fabrike vode, novu šansu za gradnju postrojenja za preradu otpadnih voda…

„DS nije srećna zbog velikog broja gradilišta u Užicu. U nedostatku boljih tema bi da se u ime Užičana sukobljavaju sa jednim ministrom. Očigledno da su još jednom svoj uski politički interes stavili ispred interesa grada“, poručuju naprednjaci.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply