Ministar Bratislav Gašić 2014. godine na suđenju branio Petu i Jotku?

Bratislav Gašić i Jotkina grupa

Izjava ministra odbrane Bratislava Gašića na suđenju Jotkinoj grupi o podmetanju bombe od strane Jotkine grupe pod vozilo tadašnjeg privrednika Bratislava Gašića, a zbog odbijanja zahteva da isplati reket. Izjava: JOTKA NIJE BACIO BOMBU – Još dva člana Jotkine grupe, Goran Tasić i Dejan Ilić, od juče na slobodi, pisalo je u Kurir novinama 2004. godine.

Bratislav Gašić i Jotkina grupa

 

Ceo tekst preuzet je sa Kurir portala, objavljen je 07.05.2004. godine:

U nastavku suđenja Zoranu Jotiću Jotki i takozvanoj kruševačkoj grupi, optuženoj za reketiranje, saslušani su svedoci Bratislav Gašić, zvani Bata Santos, i Goran Lazić.

Bratislav Gašić, koji je vlasnik preduzeća za trgovinu kafom, ratlukom i žele bombonama, rekao je da nikada nije imao problema sa Jotićem. On je negirao da su Vladan Kojić i Igor Gajić bacili bombu na njegov džip.

– Tokom bombardovanja maja 1999. godine, oko šest sati ujutru, dok sam bio u podrumu, dvojica mladića bacila su Molotovljev koktel na moj džip. Flaša se odbila od njega, ali nije eksplodirala. Siguran sam da to nisu bili Kojić i Gajić – kazao je Gašić, pretpostavljajući da bacanje bombe ima veze sa mitingom kruševačkih žena, koji se održao dan ranije.

– Tražile su da im vrate muževe sa Kosova. Neke od njih prozivale su i mene i pitale kako to da ja nisam otišao na ratište. Siguran sam da to nije uradio Jotka. Uostalom, on ima više para, pa bi mogao da kupi malo bolji benzin. Ono u bombi bio je neki jeftini špiritus – pričao je svedok.

I Goran Lazić je negirao bilo kakve probleme sa Jotkinom grupom.

– Tokom „Sablje“ uhapšen sam zbog dilovanja droge. Teretio me je jedan svedok, koji je kasnije priznao da je lagao. Tužilac je odustao od krivičnog gonjenja i izvinio mi se – pričao je Lazić, dodajući da je tokom hapšenja preživeo torturu, jer su ga policajci „odveli u šumu, stavljali mu kesu na glavu, udarali ga i šutirali“. Rekao je i da je Jotić uvek izbegavao svedoka saradnika Vladana Kojića, jer je bio „narkoman i pričao svašta“.

Advokati odbrane izneli su više predloga u vezi sa kredibilitetom svedoka saradnika. Sudija Maja Kovačević-Tomić je smatrala da Borivoje Borović vređa sud, pa ga je opomenula, na šta se on okrenuo ka kolegama rekavši:

– A Vi se ponašate kao babe, ne reagujete.

Sudija ga je kaznila sa 10.000 dinara zbog vređanja sudskog veća i remećenja reda.

Prvookrivljeni Jotić zatražio je da sud proveri kredibilitet svedoka, jer se „optužnica zasniva na iskazima svedoka saradnika koji su narkomani i lažovi“.

Juče je prihvaćen predlog advokata Stevana Protića da Goran Tasić, Jotićev brat od tetke, i Dejan Ilić budu odmah pušteni iz pritvora.

Tekst je preuzet sa Kurir sajta: http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2004/maj/07/H-03-07052004.shtml

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply