Milutin Jeličić Jutka u žalbenom postupku za seksualno zlostavljanje zahtevao oslobađajuću odluku, tužilac na osnovu dokaza zahtevao pooštravanje zatvorske kazne

Јутка од Вишег суда очекује ослобађајућу пресуду

Верује да ће бити ослобођен: Милутин Јеличић (Фото: Р. Станковић)

Крушевац – Надлежно веће Вишег суда у Крушевцу разматрало је данас жалбе на пресуду Основног суда, изречену 10. јула ове године окривљеном Милутину Јеличићу Јутки, бившем председнику општине Брус, с једне, и основног јавног тужиоца и оштећене Марије Лукић, некадашње сараднице  тада председника Јеличића, с друге стране, којом је окривљени осуђен безусловно на три месеца затвора. Судија известилац била је судија Биљана Тошковић, а расправи су присуствовали првостепено осуђени Јеличић и његов бранилац, адвокат Ирена Ђурић, док се оштећена Марија Лукић и њен адвокат Боривоје Боровић, као ни тужилац,  нису појавили на расправи у Вишем суду.

Да подсетимо, Јеличић је 10. јула о.г. осуђен за кривично дело полно недозвољене радње на штету своје сараднице Марије Лукић, док је за сексуално узнемиравање, слањем СМС порука ослобођен, јер, по оцени првостепеног суда, тужилац Саша Аврамовић и оштећена за то нису пружили довољно доказа. Пресуду потписује судија појединац Александар Коцић. Јеличићу је на терет стављено слање око 1.500 узнемиравајућих СМС порука, а утврђено је да је на око 700 оштећена одговорила. На вештачење је упућиван само телефон који је користила оштећена, али не и оптужени.

По завршетку расправе, којој нису присуствовали новинари, изјаву је пристала да да адвокат Ирена Ђурић, не скривајући очекивање да постоји много разлога да пресуда буде укинута, преиначена у корист осуђеног Јеличића, или враћена Основном суду на поновно одлучивање.

Опптимиста: адвокат првостепено осуђеног – Ирена Ђурић (Фото: Р. Станковић)

– Очекујем да ће пресуда бити укинута због битних повреда које су се десиле током овог поступка. Шта ће суд одлучити, видећемо. Ја се надам да ће бити повољна за Јеличића. Виши суд ће нам после седнице надлежног већа пресуду доставити писменим путем, након чега ћемо моћи да обавестимо јавност – изјавила је адвокат Ирена Лукић.

На питање дописника „Политике” шта је кључни аргумент за укидање пресуде, адвокат Ђурић је одговорила:

– Имали смо много аргумената који су у жалби, али вас ја у овом моменту не бих оптерећивала подацима, члановима и законима. Судија известилац Биљана Тошковић је темељно све објаснила, а суд ће све рећи у својој пресуди.

На наше накнадно инсистирање за ширим одговором, адвокат Ђурић је рекла да су диспозитив пресуде и образложење пресуду контрадикторни, јер се полно недозвољене радње доказују СМС порукама, а оптужба за сексуално, или полно, узнемиравање СМС порукама није прихваћена због недостатка доказа.

Опптимиста у погледу коначне одлуке је и Милутин Јеличић, који се није обраћао представницима медија, али је на наше инсистирање кратко одговорио:

– Нисам крив, па је логично да будем ослобођен. Све ово је политичка намештаљка.

Izvor: Politika.rs/Nova.rs

Link: http://www.politika.rs/scc/clanak/464200/Jutka-od-Viseg-suda-ocekuje-oslobadajucu-presudu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply