Milutin Jeličić Jutka priznao svoj seksualni zločin, pa se sada mesecima čeka na odluku da ode u zatvor!

ČEKA SE ODLUKA ZA JUTKU! Bivši predsednik opštine Brus nakon što je priznao gnusan čin, bez pravosnažne presude

Jutka

Foto: Printscreen/Youtube/Prva/Insajder

Spisi predmeta se po žalbama izjavljenim protiv navedene presude nalaze u Višem sudu u Kruševcu.

Presuda Osnovnog suda u Kruševcu po kojoj je 10. jula Milutin Jeličić-Jutka, bivši predsednik opštine Brus osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, još uvek nije postala pravosnažna.

Prvostepena sudska odluka o bezuslovnoj kazni zatvora za sada je epilog slučaja koji se vodi od kako je bivša saradnica Marija Lukić prijavila nekadašnjeg čelnika opštine Brus marta 2018.

Prilikom završnih reči, postupajući zamenik tužioca Saša Avramović izneo je da je dokazano kako je okrivljeni u stranačkim prostorijama Nove Srbije čiji je bio lokalni lider u vreme odigravanja krivičnog dela, oštećenu poljubio mimo njene volje, pipao je po telu, obgrlio oko struka.

Posle toga joj je, naveo je zamenik tužioca,poslao poruku izvinjenja u kojoj faktički priznao svoj čin: „Izvini, jedina moja krivica je bila što sam te malo nasilno poljubio“.

Jeličić je 10.jula izjavio pred Osnovnim sudom da ništa od onoga što se navodi u optužnom predlogu nije tačno, da je u pitanju „političko pakovanje“ i da je on u stvari žrtva seksualnog uznemiravanja.

Odbornik grupe građana

Milutin Jeličić, koji je bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu, u međuvremenu je, da podsetimo, izgubio na lokalnim izborima. U Skupštini ima 7 odbornika sa liste GG „Za moderan Brus“ čiji je bio nosilac, a i njemu, lično, potvrđen je mandat u avgustu.SNS u parlamentu ima 16 mandata, SPS-JS-3, dva mandata ima GG „Za Brus“, a jedan-PUPS.

Izvor: Srbijadans.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/hronika/ceka-se-odluka-za-jutku-bivsi-predsednik-opstine-brus-nakon-sto-je-priznao-gnusan-cin-bez-2020-09-24

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply