Međunarodni festival balona u Kruševcu sa koncertima i drugim događajima

Trodnevni festival balona prate koncerti

TRI DANA ŠARENILA Međunarodni festival balona u Kruševcu – Međunarodni festival balona za panoramsko razgledanje počeće večeras u Kruševcu, a do nedelje će učestvovati najmanje pet balona iz Srbije, Slovenije i Madjarske, najavili su organizatori.

Trodnevni festival balona prate koncerti

Trodnevni festival balona prate koncerti

 

Manifestaciju koja se po drugi put odvija na Bagdali, organizuje Turistička organizacija Kruševca, pod pokroviteljstvom Grada.

Uoči festivala na Bagdali je promocija domaćeg turizma, prodajna izložba suvenira, a atrakcija je specijalni, „solarni teleskop“ kojim može da se posmatra i fotografiše Sunce.

Podizanje i spuštanje balona, nazvano „Hajde da letimo zajedno“, zakazano je za danas i sutra od 18 do 20, i sutra i u nedelju od 8 do 10 sati – kada je vazduh hladniji, ali pod uslovom da i ostale meteorološke prilike budu povoljne.

Trodnevni festival balona prate koncetri grupe „Lexington band“ u petak od 21h, pevača Željka Vasića u subotu od 21h i Jaž, Blues, Soul grupe „Benny Brickman band“ u nedelju.

Predvidjeno je i održavanje Kupa Srbije u balonarstvu, izvodjenje desantnih skokova padobranaca i padobranskog performansa Aero kluba „Mihajlo Živić“.

Biće i noćnog posmatranja neba teleskopom, za decu crtanja i igre papirnim zmajevima, sporta, defilea moltociklista, izložbe „Parka dinosaurusa“, iz Svilajnaca.

Izvor: Blic.rs, Rtk.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply