Međunarodna vojna vežba – “Balkanski odgovor 2015”, poligon Ravnjak, kod Kruševca

Balkanski odgovor 2015

Na vojnom kompleksu „Ravnjak“ u Kruševcu od 24. do 30. maja ove godine biće održana multinacionalna vežba ABHO „Balkanski odgovor 2015“. Tema predstojeće vežbe je „Akcija spašavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom oružja za masovno uništenje“.

Balkanski odgovor 2015

Ministar Gašić u obilasku komleksa „Ravnjak“

 

Prema rečima potpukovnika dr Ivana Lazarevića, komandanta Centra ABHO u Kruševcu, vežba je multinacionalna, civilno-vojna, taktička i pokazna.

 

Učestvovaće predstavnici šest zemalja iz regiona i jedne međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja. Biće ukupno 339 učesnika a očekuju se posmatrači iz sedam zemalja i dve međunarodne organizacije.

 

 

Vojni kompleks “Ravnjak” prostire se na 76 hektara i od vremena kada je izgrađen i služio za obuku pripadnika JNA u njega nije ništa ulagano. Zato je, uz pomoć preduzeća iz Kruševca, počela priprema poligona za vojnu vežbu.

– Vojna vežba “Balkanski odgovor 2015” biće i prilika za afirmaciju Centra ABHO kao regionalnog kapaciteta za upravljanje odgovorima u mirnodopskim uslovima na krizne situacije. – kazao je minister odbrane Bratislav Gašić prilikom obilaska poligona “Ravnjak”.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply