Međunarodna civilno-vojna vežba u Kruševcu od 25. do 29. maja

balkanski-odgovor

Komanda za obuku Vojske Srbije i Centar ABHO će u periodu od 25. do 29. maja u Kasarni „Car Lazar“ i na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu realizovati multinacinalnu civilno-vojnu vežbu „Balkanski odgovori 2015“.

balkanski-odgovor

 

Tema je ,“Akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništavanje i akcidentima“, potvrđeno nam je u Kruševcu.

Kako je saopšteno, na vežbi će popred pripadnika Ministarstva odbane i Vojske Srbije (VMA, Centar ABHO, 246 bataljon ABHO, Centar za vezu i informatiku) učestvovati predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS (Specijalna antiterotistička jedinica, Vatrogasni bataljon Kruševca, Policijska uprava Kruševac, jedinica RHB Civilne uzaštite Serkrora za vanredne situacije Grada Kruševca, nacionalni kriminalističko tehnički centar), ekipe Crvenog krsta Srbije, Opšte bolnice Kruševca, kao i pripadnici međunarodne orgnanizacije Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja i oružanih snaga Austrije, BiH, Makedonije, Slovenje i Crne Gore.

Kao posmatrači na vežbi će ušestvovatio predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španije, Nigerije, Poljske, Mađarske, Evropske komande oružanih snaga SAD i Evropske odbrambene agencije.

Dan visokih zvanica biće organizovan 29. maja.

Na vežbi se planira učešće 331 lica i 83 motornih vozila uz korišćenje zvučnih i vizuelnih priokaza događaja i supozicija.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply