Merima otvorila novi pogon, ali bez ijednog novog upošljenog radnika

Merima novi pogon

Nemačke kompanije su u poslednjih 14 godina otvorile 25.000 radnih mesta u Srbiji i investirale preko 1,7 milijardi evra, podsećaju iz Ambasade Nemačke.

Merima novi pogon

Otvarajući skladište Henkela u Kruševca, savetnica odeljenja za ekonomiju i trgovinu Ambasade Nemačke, Gabrijela Beneman, istakla je da je ta nemačka kompanija jedna od 370 koje posluju u Srbiji i da predstavlja primer dobre ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

Benaman je ovom prilikom objavila ohrabrujcuhe rezulate ankete koja je nedavno sprovedena među nemačkim firmama.

„Od nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 92 odsto njih je reklo da bi ponovo investiralo“, navela je Benaman, ističući da te kompanije veoma cene visokokvalifikovanu domaću radnu snagu.

Srbiju čini zanimljivom i veoma povoljan geografski položaj, kazala je i dodala da je veoma važan napredak koji je Srbija učinila u pogledu unapređenja investicione klime taj što je započela proces pridruživanja Evropskoj uniji.

„Sigurna sam da će i Henkel imati koristi od tog procesa“, rekla je Beneman i ocenila da je ta nemačka kompanija, koja u Srbiji posluje od 2002. godine, napravila veliki napredak što pokazuje i otvaranje novog skladišta vrednosti četiri miliona evra.

 

Sve saopšteno iz Henkel Merime je pozitivno, ali šta od ove investicije dobija Kruševac kao grad i građani Kruševca? Nijedno novo radno mesto nije otvoreno, menadžment kompanije je u Beogradu, u fabrici rade radnici isključivo angažovani preko omladinske zadruge koji niti imaju zdravstveno osiguranje niti penziono i socijalno uplaćeno!

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply