Merima Henkel otvara novi Bref pogon u Kruševcu

U Kruševcu će u utorak biti pušten u radi novi Bref proizvodni pogon kompanije Henkel Srbija, u kojoj će biti otvoren i značajan broj novih radnih mesta. Na otvaranju i najviši državni zvaničnici

Henkel Srbija će u utorak, 25. novembra, svečano pustiti u rad novi Bref proizvodni pogon u fabrici te kompanije u Kruševcu, u prisustvu najviših državnih zvaničnika, najavljeno je danas iz te kompanije.

„Najnovija višemilionska investicija u Bref fabriku od velikog je značaja, kako za kompaniju Henkel, tako i za privredu Republike Srbije, budući da će zahvaljujući njoj biti otvoren i značajan broj novih radnih mesta“, navedeno je u saopštenju Henkela.

Novi pogon će, kako najavljuju iz kompanije, pustiti u rad predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa članom Upravnog odbora Henkela na globalnom nivou i izvršnim direktorom sektora Deterdženti i kućna hemija Henkel globalno Brunom Piaćencom, predsednikom Henkela za centralnu i istočnu Evropu Ginterom Tumzerom, direktorom proizvodnje sektora Deterdženti i kućna hemija Henkela za centralnu i istočnu Evropu Matiasom Trenom i direktorom fabrike Henkel Srbija u Kruševcu Vojkanom Marićem, koji će upoznati zvanice sa lokalnim i globalnim značajem fabrike.

Henkel je 2002. kupio „Merimu“ iz Kruševca sa vizijom da kompanija postane centar za snabdevanje 55 miliona potrošaca u regionu jugoistočne Evrope. Do danas Henkel je u fabrike u Srbiji uložio više od 130 miliona evra.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply