Medijski mrak u Kruševcu: Bratislav Gašić faktički urednik svih medija u Kruševcu!

Opozicija o medijskom mraku: Gašić faktički urednik medija u Kruševcu – Kruševački odbori pet opozicionih stranaka istakli su u zajedničkom saopštenju da u Kruševcu vlada medijski mrak i da više od pet godina lokalne televizije nisu dale opoziciji „ni jednu jedinu sekundu emitovanja“.

„Zašto građane Kruševca ne informišete objektivno o stavovima i radu svih političkih organizacija u Kruševcu, a ne samo o radu stranaka aktuelne vlasti i po kojim kriterijumima kadrovi vlasti mogu da se svakog dana pojavljuju na lokalnim medijima, a da niko od opozicije ni jednom nije pozvan u političku ili informativnu emisiju“, pitaju u saopštenju članovi odbora Demokratske stranke Srbije, Pokreta Dosta je bilo, Srpskog pokreta Dveri, Levice Srbije i Narodne stranke.

Oni podsećaju da se svi mediji u Kruševcu finansiraju iz budžeta, koji se puni novcem svih građana, bez obzira na njihovu političku pripadnost, i osuđuju ponašanje lokalnih televizija koje, kako tvrde, ne poštuju zakon, niti demokratske vrednosti.

Predstavnici opozicionih stranaka u Kruševcu direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića vide kao „de fakto urednika lokalnih medija“ i pitaju da li je „odlično sproveden medijski mrak u Kruševcu“ bio preporuka za izbor Gašića na funkciju.

Predstavnik kruševačkog odbora Levice Srbije Ivan Mandić je rekao da u ovakvim uslovima ne zna kako opozicija može da ukaže na brojne nepravilnosti kojih ima u različitim oblastima, dok je predsednik lokalnog odbora DSS Saša Anđelković rekao da svako treba da bude izložen kritičkoj reči.

Saopštenje je dostavljeno i Regulatornom telu za elektonske medije, Evropskoj federaciji novinara, Zaštitniku građana i Povereniku za infomacije od javnog značaja, a predstavnici opozicije su najavili da će se, ukoliko se situacija ne promeni, odlučiti na radikalnije poteze, ne preciziravši šta to tačno znači.

Ni jedna od tri lokalne televizije nije došla na današnju zajedničku konferenciju za novinare kruševačke opozicije.

Na vlasti u Kruševcu je Srpska napredna stranka sa koalicijom Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija.

Izvor: Beta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply