Medijske kuće u Rasinskom okrugu čekaju nove vlasnike

Medijske kuće u Rasinskom okrugu čekaju nove vlasnike

Zainteresovanih za kupovinu Radio-televizije Kruševac i Radio-televizije Trstenik za sada nema, a te medijske kuće zabrinute su za svoju budućnost s ozbirom na loša iskustva s privatizacijom pojedinih medija u Srbiji.

Medijske kuće u Rasinskom okrugu čekaju nove vlasnike

U Radio-televiziji Kruševac, koja ima 90 stalno zaposlenih, u toku je dijalog radnika i poslovodstva u vezi s predstojećom privatizacijom, rekao je direktor Djordje Kovačević za agenciju Beta.

„Dobar kupac koji bi ponudio solidan socijalni program bi bio pozitivno rešenje. Šta, medjutim, ako dodje loš kupac? Da li je logično da zaposleni razmišljaju o svom konzorcijumu, koji bi se nadmetao za kupovinu, kada je Zakon predvideo besplatan prenos akcija radnicima, ali u slučaju da se ne pojavi kupac“, naveo je Kovačević.

Slična je situacija i s Radio-televizijom Trstenik koja ove godine obeležava dve decenije od osnivanja televizije i obnavljanja radijskog programa.

Na osnovu Zakona o javnom informisanju i Zakona o privatizaciji na prodaju će iz Rasinskog okruga biti ponudjena i Radio-televizija Brus, koja zapošljava 20 radnika.

Na spisku za prodaju je i kruševački list Pobeda, koji je zbog blokade računa od oko šest miliona dinara, pošlog oktobra prestao da izlazi, kada su i svi zaposlenij proglašeni tehnološkim viškom.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply