Maturantkinja Aleksandra Milojević svake nedelje osvaja po jednu medalju!

Svake nedelje po jedna medalja!

Svake nedelje po medalja za Aleksandru – Aleksandra Milojević, maturantkinja kruševačke Ekonomsko-trgovinske škole, najbolja je učenica u osamdesetogodišnjoj istoriji škole. U proteklih dvadeset dana osvojila je tri republičke medalje iz različitih predmeta.

Svake nedelje po jedna medalja!

 

Maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole u Kruševcu Aleksandra Milojević uspela je da osvoji pet republičkih nagrada, a sa prva tri mesta najuspešniji je matematičar u četrdeset godina dugoj istoriji nadmetanja mladih ekonomista Srbije.

 

Po broju priznanja izbila je na prvo mesto i u istoriji matične škole, koja obrazuje mlade ekonomiste skoro osam decenija.

Do sada je školski rekord držao njen rođeni brat Aleksandar. Ova učenica Ekonomsko-trgovinske škole, četvrta je generacija ekonomista u porodici Milojević. Roditelji Gordan i Dušan su diplomirani ekonomisti i bivši đaci ove obrazovne ustanove.

Aleksandra ima vremena za sve, donedavno je trenirala i odbojku ali je morala da prekine zbog obaveza oko takmičenja.

U četvrtom razredu plasirala se na čak tri nacionalna prvenstva, i to u razmaku od samo 20 dana, a trijumfovala je u osnovama ekonomija.

Aleksandra nije zapostavila ni druge predmete. Ne samo da će imati sve zaključene petice, već doslovce ni u jednoj rubrici u dnevniku nema upisanu četvorku.

PROČITAJ JOŠ:  Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je veoma teška, drugi dan zaredom beleži se trocifreni rast broja inficiranih osoba

Od porodične tradicije odstupiće samo po izboru fakulteta, biće jedina koja neće studirati ekonomiju, jer joj je želja da upiše Fakultet organizacionih nauka u Beogradu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply