Marko Miljković iz Kragujevca dobitnik nagrade “Zlatna kaciga”

Marko Miljkovic plaketa

Ovogodišnju nagradu Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” , koju po 22.put organizuje Kulturni centar Kruševac, za najbolji aforizam dobio je mladi satiričar iz Kragujevca Marko Miljković.

Marko Miljkovic plaketa

Ovogodišnja tema festivala je bio fudbal, a naš sugrađanin je pobedio sa aforizmom „Sr­bi­ja i Ko­so­vo su od­i­gra­li meč na Ko­so­vu; i jed­ni i dru­gi su go­sto­va­li”.

Pored nagrade za aforizam dodeljenu su i nagrade za karikaturu je Aleksandar Blatnik iz Niša, za priču Aleksandar Čotrić iz Beograda, pesmu Dragiša Pavlović Rasinski iz Kruševca, aforizam Marko Miljković iz Kragujevca, nagradu ,,Rade Brka’’ za priču ,,GOO’’ dobio je Dušan Mijajlović Adski iz Niša

Pored teme “Fudbal”, za mlađe od 18 godina  je organizovana tema “Facebook”, tu su nagrade dobili – prvu nagradu za karikaturu i strip dobio je Jovan Turčinović iz Beograda, a za pisanu formu Anastasija Kocić iz Niša.Titulu ,,Vitez od Čarapanije ser Hardi,, poneo je Jovan Jova Radovanović, dramski umetnik, komičar i pevač.  . Festival je ove godine bio međunarodnog karaktera jer su učestvovali takmičari iz Italije i Bugarske. Nagrade pobednicima je uručio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply