Manji računi za grejanje od decembra

Još se ne zna ko će platiti štetu

Posle havarije u kruševačkoj toplani, doneta odluka o plaćanju daljinskog grejanja. Građani će narednih pet meseci dobijati obračun umanjen za 8 odsto.

 Još se ne zna ko će platiti štetu

 

 

Mesečni račun za grejanje, koje 80 odsto korisnika daljinskog grejanja nije imalo u oktobru zbog havarija u sistemu, biće umanjivani tek od decembra, predočeno je u JKP Gradska toplana.

– Doneta je odluka da se račun za oktobar kada je i došlo do problema umanji za 40 posto – iznosi Dragan Azdejković, direktor toplane. – Umanjenje će se obračunavati od decembra i to u pet mesečnih iznosa od osam odsto.

Ukoliko bi se odmah korisnicima sa računa skinulo celokupno umanjenje, toplana bi, dodaju u rukovodstvu, bila u ozbiljnim problemima, jer je reč o iznosu od 12-13 miliona dinara. Izmirivanje mesečnih obaveza, dodaju, uključujući i PDV, bilo bi dovedeno u pitanje.

Kruševljanima u međuvremenu stižu neumanjeni računi zbog čega su mnogi ljuti. Mnogi nisu znali da je doneta odluka da se sukcesivno umanjuju računi. Najavljuju i isključenje sa mreže, koju po kvadratu plaćaju 74,56 dinara bez PDV-a.

– Povodom havarije u toplani uzrokovane prisustvom kamenja i peska u vrelovodu i velikih problema u snabdevanju građana toplotnom energijom, gradonačelnik Dragi Nestorović doneo je i odluku da se do kraja ovogodišnje sezone ne povećava cena isporuke toplotne energije – saopšteno je, između ostalog, iz Gradske uprave.

 

PRORAČUN ŠTETE

OVIH dana se izračunava i ukupna šteta nastala zbog dve havarije. Prve procene su ukazivale da je šteta premašila sedam miliona dinara, ali na tu sumu treba dodati i iznos za račun, koji će biti umanjen. Ko će sve to da plati tek treba da se vidi. Grad je u međuvremenu podneo krivičnu prijavu protiv NN lica, pa tek treba da se ispita da li je došlo do eventualne sabotaže ili je mreža ugrožena zbog nemara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply