MALVERZACIJE i ZLOUPOTREBE rukovodstva dečije ustanove Nata Veljković

Nata Veljković Kruševac zloupotrebe

U seriji tekstova koje smo objavili o zloupotrebama u gradskim ustanovama, sa ovim tekstom nastavljamo iznošenje činjenica o zloupotrebama. Ovo je pismo o malverzacijama, zloupotrebama i nedomaćinskom (kriminalnom) upravljanju ustanovom Nata Veljković, koje smo dobili od posetica našeg sajta, potpisano kao Radnici ustanove Nata Veljković. Pismo prenosimo u celosti, uz korekciju slovnih i gramatičkih grešaka.

Nata Veljković Kruševac zloupotrebe

 

Pismo prenosimo u celosti:

 

ZAŠTO NEMA GREJANJA U VRTIĆU PČELICA ?

PROSUDITE SAMI POŠTOVANI SUGRAĐANI


REFERENT ZA MARKETING I PLASMAN GOTOVIH PROIZVODA – Goran Jaćimović – visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine – Poljoprivredni fakultet odsek agroekonomija.

NAPOMENA: OVO JE PRVO RADNO MESTO GOSPODINA KOJI JE ZAVRŠIO Poljoprivredni fakultet odsek agroekonomija.

Nema položen ispit za obavljanje javnih nabavki.

Prati i kontroliše postupak javne nabavke u Ustanovi i stalni član je Komisije za javne nabavke, on kontroliše javne nabavke, a ljudi sa dvadeset i više godina radnog staža, diplomirani ekonomisti šilje ovas!!!!!!!!!!!! Svi su promenljivi samo je on stalni član, valjda zbog kotinuiteta.

– Kontroliše račune i predlaže mere racionalizacije, Kontroliše trebovanje iopravdanost istih.

– Radi na nabavci svih proizvoda i usluga.

– Radi na marketingu i plasmanu vezano za eksternu proizvodnju i proširenu delatnost,

Vođa tima je za plasman objekta ,,Jelenko“ u Ribarskoj Banji za treća lica,

Član je tima za postupak dovođenja u namenu odmarališta u Sutomoru,

– Vodi računa o plasmanu objekta za korišćenje za treća lica i korišćenje na nivou Ustanove i grada,

Obavlja i druge poslove u okviru svoje struke po nalogu šefa računovodstva kome neposredno odgovara za svoj rad.

Zašto su direktorka i on (verovatno po nalogu šefa računovodstva Gorana Vukadinovića, pošto njemu odgovara za svoj rad ) u novembru mesecu izneli iz ustanove u kešu 2.300.000 dinara prikupljenih od roditelja i lično platili radne listove za decu izdavaču? Na istom tenderu bila je i ponuda za iste radne listove, samo 1.000.000 dinara, jeftinija, ali ona nije bila ,,atraktivna,, za direktora i kontrolora postupka javnih nabavki.

Dotični gospodin Goran Jaćimović, radi na nabavci svih proizvoda i usluga – desna ruka direktora, pratioc na zabavama i po kafićima u radno vreme, a možda i nešto više kako kažu zaposleni u PU Nata Veljković.

Kuda ovo vodi pitaju zaposleni i koliko će još da traje? Propast! Zašto lokalna vlast sve ovo dozvoljava i ko i iz kog razloga ovo podržava?

Nema grejanja u Pčelici, verovatno se malo zapio viskija Goran Jaćimović sa direktorkom i šefom računovodstva, pa obnevideo ili prevideo gledajući u svoj AJFON (800 €), a što nema goriva za grejanje za decu, promaklo mu pri kontroli trebovanja, a možda su se deca i mnogo grejala pa nije postojalo opravdanje za trebovanje. Ma nema veze, pozajmiće se iz Pionira, pekara radi na naftu, pa u bure i u Pčelicu, sposoban je on, jer radi na nabavci svih proizvoda, a i usluga, posebna specijalnost su mu uluge – računi za popravku mašina i klima, više vrede računi za popravku, nego da se kupe novi aparati.

Nema grejanja u Pčelici, pitamo se da kontrolor javnih nabavki možda nije bio zauzet sa direktorkom, planiranjem sastanka u Konaku sa partnerima iz bratske nam Crne Gore, za dovođenje u namenu odmarališta u Sutomoru. To je svakako atraktivno za mladog menadžera. O tome ćemo tek da pišemo, poštovani sugrađani!!!!!!

Grejanje u Pčelici, ma rešiće se to i onako nije temperatura u minusu napolju.

Šta hoće ti roditelji više, zovu za grejanje, pitaju kada će se smanjiti cene za smeštaj dece, pitaju zašto je na kapiji vrtića Neven katanac u radno vreme, samo nešto traže dokle više?

To su komentari na kolegijumu koji vodi direktorka Vesna uz viskić, kaficu i poneki čajčić. A oni koji treba sve ovo da kotrolišu ćute, mi se pitamo zašto?

 

Radnici iz javne Ustanove Nata Veljković

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply