Ljubiša Andrejić Ljuša – bombaš iz Prokuplja 16 godina u zatvoru?!

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ljubiše Andrejića Ljuše (36) iz Prokuplja zbog kidnapovanja taksiste i bacanja bombe na policajce.

 

 

Andrejić je u krvavi pir pošao 5. juna iz Prokuplja, gde je kidnapovao vozača “Alfa taksija” Nikolu Gopića (23). Taksijem se odvezao do Đurevačkog naselja, gde je uzeo bombu, a zatim je tražio da ga vozi u Kruševac. U optužnici piše da je „rekao taksisti da će razneti auto ako ga ne bude slušao“. Sedeo je na suvozačevom mestu, držao bombu i naredio mu kojim putem da vozi.

Andrejić se zaustavljao kod kuća poznanika od kojih je hteo da zajmi novac, ali se iznervirao jer mu niko ne otvara vrata. Dok je bio van automobila, policijska patrola je pitala taksistu da li ima nekih problema. Gopić im je objasnio da Andrejić ima bombu, pa su ih policajci potom pratili. Tražili su pojačanje i kod Blaca je druga patrola zaustavila taksi. Andrejić je tada izvukao osigurač bombe.

– Taksisti je naredio da vozi. Na ulasku u Kruševac policija je kamionom blokirala put i taksista je morao da stane. Vozač je iskočio iz kola, a Andrejić je bacio bombu na policiju – navedeno je u optužnici.

Dosije

  • Na tri meseca zatvora osuđen 1998. zbog pretnji zaposlenima u firmi u kojoj je radio, jer su želeli da organizuju štrajk
  • Osuđen na godinu i šest meseci 1998. zbog diskriminacije
  • Osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja žigova za stoku
  • Na 14 godina zatvora je osuđen za ubistvo koje je počinio 1999. kada je sa sedam uboda nožem u Rastovnici ubio meštanina Milosava Ristića
  • U Zabeli je 2000. osuđen za pokušaj ubistva drugog zatvorenika
  • U niškom zatvoru 2001. teško povredio zatvorenika

 

Geleri su ranili policajce Vladana Jovanovića i Sašu Lukovca.

– Andrejiću je izmereno 2,89 promila alkohola u krvi, a pronađeno je i prisustvo “trodona” i “dijazepama” – piše u optužnici.

Andrejiću za pokušaj ubistva, ilegalno posedovanje bombe i prinudu taksiste preti, najmanje, 16 godina zatvora.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply