Levica Srbije najoštrije osuđuje postupke batinaša SNS-a koji sprovode SNS demokratiju u Kruševcu

Levica Srbije u Kruševcu

Saopštenje Levice Srbije iz Kruševca kojim se osuđuju postupci batinaša SNS-a koji sprovode SNS „demokratiju“ u Kruševcu

Levica Srbije u Kruševcu

САОПШТЕЊЕ

 

Левица Србије Крушевац оштро осуђује вербални напад и физичко насиље у Дедини над активистима Демократске странке у коме су нападнути Јована Филиповић и Александар Сорман.

Очекујемо оштру реакцију државних органа и кажњавање насилника и починиоца овог примитивног чина.,Такође очекујемо и реакцију ГО Српске Напредне Странке у Крушевцу, а посебно Братислава Гашића као шефа ове дружине „друмских разбојника“. Упозоравамо да ово није изоловани случај, већ је други по реду у јучерашњем дану. Прво су напададнути активисти ДСС-а, а само после неколико сати и активисти ДС-а.

Очевици тврде да су чак и у касним ноћним сатима примећени сумњиви типови у луксузним аутомобилима затамљених стакала како патролирају градом. Дакле, не ради се о спорадичним инцидентима већ о добро осмишљеној акцији против свих који не мисле исто као Александар Вучић. Прво су укинули слободу медија, а сада желе да укину и личну безбедност грађана Крушевца. Ово није напад на појединце, ово је напад на демократију и основе уставног система Србије. Због новонасталих околности када је угрожена безбедност грађана Крушевца и страховања да ће се напади поновити , можда у још бруталнијем облику, Левица Србије позива све опозиционе странке и оне позиционе којима је Устав Србије врховни правни акт, a слобода кретања и безбедност грађана на првом месту, на заједнички састанак на коме ће се разрадити модели заштите страначких активиста од батинаша из СНС-а.

Једа од мера коју ћемо предложити су заједничке вечерње протестне шетње од центра града до седишта СНС-а у Обилићевој улици које ће трајати све док се починиоци јучерашњих напада не приведу правди, а Братислав Гашић јавно обећа да се овакве ствари више неће понављати у Крушевцу. О осталим, мерама, за сада нећемо иносити појединости.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply