Lekar Gradimir Radovanović za mito osuđen na 2 godine zatvora

lekar-mito

Gradimir Radovanović (44) iz Kruševca, koji je početkom januara uhapšen zbog sumnje da je uzeo mito od 150 evra, pa pušten da se brani sa slobode, osuđen je prvostepenom presudom u Višem sudu u Kruševcu na dve godine zatvora, a izrečena mu je i presuda zabrane poslom lekara na godinu dana.

lekar-mito

 

Sud je utvrdio da je ovaj internista kruševačke Opšte bolnice uzeo mito od 150 evra, koje je tražio od sina pacijentkinje da bi joj produžio lečenje na bolničkom odeljenju. Sin bolesnice, nije pristajao na mito, pa je posle tri dana o svemu obavestio policiju i odneo mu traženi novac. Odmah je za par minuta bio uhapšen.

Postupak interniste Službe interne medicine dr Gradimira Radovanovića naišao je na oštru osudu kolektiva Opšte bolnice, a slučaj je odmah po događaju dospeo i do Suda časti, koji ne dozvoljava da se naruši ugled 209 lekara Opšte bolnice u Kruševcu.

Godina dana zabrane poslom lekara uslediće nakon izdržane robije od dve godine.

Hoće li mu status zapošljenog u Opštoj bolnici mirovati 3 godine, iz ove ustanove nije saopšteno, a nismo mogli doći do precizne informacije. Prema Zakonu i po Kolektivnom ugovoru za lekare, moguće je uzeti period mirovanja stalnog radnog odnosa, ali samo u određenom vremenskom periodu, koji je daleko manji od vremena potrebnog za ovog lekara da izdrži kaznu i vrati se na posao nakon izdržane zabrane obavljanja posla lekara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply