Kupalište na Rasini – Objavljen Plan detaljne regulacije Sportsko rekreativnog centra Rasina, izgradnja počinje 2019. godine (Video)

Plan detaljne regulacije Sportsko rekreativnog centra Rasina osvojio priznanje u konkurenciji 32 izlagača iz zemlje i sveta

Plan detaljne regulacije Sportsko rekreativnog centra Rasina osvojio priznanje u konkurenciji 32 izlagača iz zemlje i sveta

Plan detaljne regulacije „Sportsko rekreativnog centra Rasina“ u Kruševcu, koji je izradilo JP Direkcija za urbanizam i izgradnju, na 27. Međunarodnom salonu urbanista Srbije na Svetski dan urbanizma osvojio je priznanje u kategoriji „Planovi detaljne regulacije“ u konkurenciji 32 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Na nagradjenom projektu radile su Lidija Bogićević i Gordana Nedeljković. Ovo je planski dokument i na osnovu Plana svi zainteresovani dobiće i dozvole za izgradnju.

Kompleks od 77 hektara, od Parunovačkog do Mudrakovačkog mosta tokom vodotoka Rasine, biće uredjen kao park sa sportsko-rekreativnim sadržajima, koji će moći da koristi više od 26 hiljada korisnika.

Po planu realizacije izgradnja kreće 2019. godine. Prostor uz reku Rasinu, prema Planu „Sportsko-rekreativnog centra“, funkcionalnim, oblikovnim i ambijentalnim karakteristikama predstavljaće atraktivnu zonu za razvoj i unapređenje svih vidova sportsko-rekreativnih i turističkih sadržaja i uređuje se kao višefunkcionalni gradski park.

Izvor: RTK.rs

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  SNEŽNI POKRIVAČ U KRUŠEVCU OKO 30 CENTIMETARA: Sneg može da ugrozi rane sorte voća! SVI PUTEVI PROHODNI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *