Kruševačka Opšta bolnica dobila nove uređaje: ultrazvuk, rendgen, monitore, defibrilatore, dezinfekcioni tunel, a počinje i testiranje na antitela Kovid 19 virusa

U zadnjoj turi isporuke državne pomoći stigli su statičan rengen instaliran za internističke službe bolnice, mobilni rengen, ultrazvuk, 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija i dva defibritilatora

Automatski nacrt

Dezinfekcioni tunel,Foto S. Babović

NOVI dezinfekcioni tunel, kao i više dijagnostičkih uređaja pristiglo je u Opštu bolnicu Kruševac. U zadnjoj turi isporuke državne pomoći stigli su statičan rengen instaliran za internističke službe bolnice, mobilni rengen, ultrazvuk, 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija i dva defibritilatora.

-Ispred Infektivnog odeljenja instaliran je dezinfekcioni tunel, sistem koji služi za dezinfekciju osoba i predmeta-predočava dr Vesna Stević-Gajić, direktorka bolnice.- Sistem je jednostavan za rukovanje, koristi malo energije i manju količinu dezinfekcionih sredstava, a vrlo je značajan u borbi protiv epidemije. Tunel je poklon Udruženja privrednika Kruševca, kako bi imali još jedan vid zaštite i pacijenti i medicinsko osoblje.

Kruševačka bolnica dobila je ranije i pet respiratora, 30 infuzionih pumpi i 10 monitora. Iako je epidemiološka slika u Kruševcu i Rasinskom okrugu sve povoljnija, epidemija, dodaju u bolnici, još uvek traje i oprez je neophodan.

– Broj pacijenata na Infektivnom odeljenju i na Grudnom odeljenju, kao i u privremenoj KOVID bolnici se smanjuje, trenutno na Infektivnom odeljenju imamo samo 20 pacijenata sa potvrđenim KOVID-19, čime je broj pozitivnih praktično prepolovljen-napominje dr Stević-Gajić.

foto S.Babović

Automatski nacrt

Iz KOVID bolnice gde se prema rečima dr Saše Zajića, rukovodioca ove terenske bolnice leči 49 pacijenata planiran je otpust 11 pacijenata,čiji su testovi negativni.

foto S.Babović

Automatski nacrt

Kako je potvrđeno “Novostima”, i Opštoj bolnici su krenuli i sa testiranjem pacijenata i medicinskih radnika na anti-tela.

Dezinfekcioni tunel, foto S.Babović

Automatski nacrtIzvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:861681-Novosti-na-licu-mesta-Stigla-nova-oprema-za-bolnicu-pocelo-testiranje-i-na-antitela-VIDEOFOTO
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply