Kruševac povodom dana grada, Vidovdana, nagradio 230 najuspešnijih đaka

Grad Kruševac nagradio je danas, povodom Vidovdana – Dana tog grada, 230 učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima.
Kruševačka gimnazija

Đacima su nagrade uručene na svečanosti u Skupštini grada Kruševca, a iz budžeta je za tu namenu izdvojeno 1,95 miliona dinara.

Učenici kruševačkih osnovnih i srednjih škola su tokom protekle školske godine osvojili ukupno 167 nagrada, među kojima su 133 republičke i 34 međunarodne.

Grad je najuspešnije nagradio diplomom, knjigom „Seobe“ Miloša Crnjanskog te novčanom nagradom koja se kreće od 10.000 do 12.000 dinara za osvajače jednog od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, odnosno od 12.000 do 14.000 dinara za one koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović zahvalila je nagrađenim đacima na vrednom radu, trudu i požrtvovanosti, poželevši im da nastave da budu uspešni te da se jednog dana sa stečenim znanjem vrate „u carski grad i učine ga lepšim i boljim“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply