Kruševljanin snimio horor film u napuštenoj fabrici

Kruševljanin snimio horor film u napuštenoj fabrici

Jedna od napuštenih fabričkih hala poslužila je Kruševljaninu Marku Marinkoviću (22) da, inspirisan situacijom u mnogim napuštenim fabrikama u Srbiji, snimi kratkometražni horor film „Noćni čuvari“.

Kruševljanin snimio horor film u napuštenoj fabrici

U desetominutnom filmu dvojica noćnih čuvara – jedan koji je poginuo u Drugom svetskom ratu i drugi nastradao za vreme bombardovanja 1999. godine, svake noći, beskonačno ponavljaju ono što su radili kao živi.

Oni su različitih godina i sukob generacija i na „onom svetu“ dolazi do izražaja, a sve bi bilo beskonačno, da u taj njihov prostor, jedne noci, ne ulazi dvoje živih čuvara.

„Priča je inspirisana današnjom situacijom u mnogim napuštenim fabrikama u Srbiji koje mahom imaju samo čuvare. Oni i dalje dolaze na posao iako nisu plaćeni više godina, u nadi da će im država vratiti stari život. Medjutim, za državu su oni samo ‘duhovi'“, rekao je za Betu autor filma Marko Marinković.

Autor je horor filma „Pali Andjeo“ koji je do sada učestvovao na Festivalu srpske fantastike u Beogradu i GermanyAfterDark festivalu u Nemačkoj prošle godine.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply