Kruševljanin pobednik na medjunarodnom takmičenju fotografa

Fotografija Dejana Nikoića koja je osvojila prvo mesto na konkursu Pixoto za 2015.

KRUŠEVLJANIN POBEDIO 5.000 FOTOGRAFA Najlepše umetničke slike venčanja na svetu – Kruševački fotograf Dejan Nikolić pobednik je nagradnog takmičenja sajta Pixoto.com za 2015. godinu u kategoriji „Venčanja“.

Fotografija Dejana Nikoića koja je osvojila prvo mesto  na konkursu Pixoto za 2015.

Foto: Dejan Nikolić / Privatna arhiva Fotografija Dejana Nikoića koja je osvojila prvo mesto na konkursu Pixoto za 2015.

 

 

Među deset najboljih fotografija našle su se čak četiri Dejanove. Laskavo priznanje je osvojio u konkurenciji od više od 5.000 fotografa iz čitavog sveta i ponovio uspeh iz 2013. godine, kada je, takođe, bio najbolji.

Fotograf Dejan Nikolić Foto: RAS Srbija Fotograf Dejan Nikolić

– Prvi put sam se prijavio za takmičenje 2012. godine i bio sam 11. Naredne godine sam bio prvi, 2014. godine drugi, a prošle ponovo prvi. Takmičim se samo u kategoriji „Venčanja“, jer je to ono što najviše radim – objašanjava Dejan.

Mlada na stepeništu gradske uprave Kruševca Foto: Privatna arhiva Mlada na stepeništu gradske uprave Kruševca

On već decenijama fotografiše venčanja, pa je odlučio da fotografijama doda i umetničku notu.

Foto: Privatna arhiva

– Na promenu pristupa podstakli su me umetnici ruske škole fotografije, pre svih Sergej Ivanov. Ruska škola insistira na likovnosti u fotografiji, a ja se držim toga. Dodaje se i ručni rad, što fotografiji daje mekoću ili dramatičnost – priča Dejan.

Foto: Privatna arhiva

Smatra da fotograf ne može biti usko specijalizovan za jednu oblast a da ne poznaje ostale.

Foto: Privatna arhiva

– Svaki par ima jedinstven način da predstavi svoju priču, ali motivi su isti za sve: ljubav, obećanje, vernost. Moj zadatak je da uhvatim karakter mladenaca i priču. Nudim im paletu, a na njima je da izaberu stil i rukopis. Insistiram na iskrenim emocijama – dodaje Nikolić.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply