Kruševljanin došao iz Švajcarske da zameni šporet u Kruševcu

U servisu nisu primili reklamaciju

Jedan Kruševljanin, na privremenom radu u Švajcarskoj, koji nije želeo da mu pominjemo ime, juče je prešao više od 300 kilometara kako bi zamenio šporet koji je u garanciji, u servisu u Beogradu, na kom je kako on tvrdi skuvano samo 20 kafa, a nakon toga mu se pojavila bela mrlja na ringli koja se primećuje samo pod određenim uglom gledanja.

 

U servisu nisu primili reklamaciju

I pored dobre volje, naši reporteri nisu uspeli da primete da je ploča pobelela, već da se samo pod određenim uglom vidi odsjaj.

U radnji gde je kupio šopret u Kruševcu nisu hteli da mu zamene za novi niti da mu vrate novac.

A, u servisu, kako navodi ovaj potrošač tvrde da je moguće da fleka nastala od prašine koja se uvukla ispod ploče ili nakon neadekvatnog rukovanja.
– Dve ringle su pobelele, supruga je koristila šporet samo 20 dana u julu koliko smo prošle godine boravili u Srbiji. Sad kaže da na njemu neće da kuva, ma neće ni da ga gleda, jer je ploča pobelela. U servisu su nam rekli da smo koristili neadekvatno posuđe, a mi se pitamo kakve su to neadekvatne šerpe ili lonci – pita se ovaj gastarbajter, koji tvrdi da se tako nikada ne bi ponašali prema potrošaču u Švajcarskoj.

On kaže da je garancija za šopret još važeća, ali da mu u radnji ne priznaju to što je ploča dobila beličasti odsjaj.
– Pitam se šta će biti nakon dve godine korišćenja kad je sad ovakva ringla – kaže naš čitalac.

Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograd kaže da potrošač u prvih šest meseci ne mora da dokazuje svoju odgovornost, već se podrazumeva da odgovornost na proizvođaču, a po isteku tog vremena, ukoliko trgovac ne želi da zameni, potrošač može da se obrati u pisanoj formi trgovcu, zahtevajući zamenu ili povraćaj novca.

Potrošač se može požaliti Regionalnom centru za zaštitu potrošača na broj 0800103104, gde će mu  pružiti pravnu zaštitu – kaže Bogosavljević.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply