Kruševačko pozorište – Miloradu Mandiću Mandi nagrada “Bora Mihailović”

Milorad Mandić, Manda, odmor

Beogradski glumac Milorad Mandić Manda dobitnik je nagrade “Bora Mihailović”, koju Kruševačko pozorište dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije.

Milorad Mandić, Manda, odmor

Mandiću će nagrada biti uručena 21. januara u Kruševcu, rekao je upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, koji je nakon izvođenja satirične komedije Mihaila Bulgakova “Purpurno ostrvo” uručio godišnje nagrade i priznanja.

Godišnja nagrada za glumačko ostvarenje u 2012. godini uručena je glumici Mariji Gašić Gajić, dok je nagradu za izuzetne radne rezultate dobio dekorater Saša Milićević. Prilikom uručenja nagrada, publika je velikim aplauzom nagradila doajena Kruševačkog pozorišta, Miliju Vukovića, koji ove godine obeležava 40 godina rada.

Pozorišnu sezonu u 2012. godini u Kruševcu obeležile su četiri premijere: Ludilo u dvoje, po tekstu Ežena Joneskua, a u režiji Vladimira Popadića, Purpurno ostrvo, Mihaila Bulgakova, u režiji Ane Đorđević, Govorite li Australijski, Uglješe Šajtinca, u režiji Snežane Udicki i dečja predstava Pinkio.

U prethodnoj godini Kruševačko pozorište izvelo je preko 240 programa na domaćoj i pozorišnim scenama u regionu, učestvovalo je i nagrađivano na različitim festivalima, između ostalih i na Festivalima prvozivedenih predstava u Aleksincu i “Joakim Vujić” u Pirotu.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Dobitnici titule Vitez od Čarapanije - Ser Hardi za 2021. godinu biće kompozitor Zoran Simjanović i glumac Nenad Okanović
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply