Kruševački političari prevrtljivci: 30 od 70 promenilo stranku, treba li glasati za takve nemoralne političare?

Šampioni Srbije: Odbornici u kruševcu

PRELETAČI U Kruševcu čak 30 od 70 odbornika promenilo stranku – Pred izbore kruševački političari na sve načine pokušavaju da pronađu opciju koja im garantuje siguran mandat.

Šampioni Srbije: Odbornici u kruševcu

Odbornici u Kruševcu

Najdrastičniji je slučaj Radoslava Komlenovića koji je iz Jedinstvene Srbije prešao u Levicu Srbije da bi se posle samo 15 dana vratio u matičnu stranku.

Potpisujući pristupnicu, u prisustvu Borka Stefanovića, Komlenović je rekao da je u ovoj opciji „video iskru, svetlo na kraju tunela“. Dve sedmice kasnije, u prostorijama Jedinstvene Srbije tvrdio je drugo.

– Napravio sam ishitren potez kada sam prešao u Levicu Srbije. Impulsivan sam čovek, a odluku sam doneo posle nesporazuma u stranci. Sve je sada prevaziđeno. Vratio sam se u porodicu – rekao je Komlenović.

Najviše kadrova je otišlo iz Demokratske stranke. Petoro odbornika je prešlo u „Zajedno za Srbiju”, a pre nekoliko meseci bivši gradonačelnik Dragan Jovanović je otišao u SDS Borisa Tadića. Novi udar na demokrate bilo je formiranje Levice Srbije.

Rradoslav Komlenovic (za govornicom) Foto: Rradoslav Komlenovic (za govornicom)

– Četiri člana našeg gradskog odbora prešla su u tu stranku. To je zanemarljiv broj jer smo očekivali da će otići više ljudi. Većina članova je ostala verna stranci. Možemo reći da smo prošli katarzu jer više u našim redovima nemamo nijednog člana koji je učestvovao u privatizacijama ili imao krivične prijave – tvrdi Branislav Katančević, lider DS u Kruševcu.

On je najavio da će DS u Kruševcu na predstojeće izbore u koaliciji sa Novom strankom Zorana Živkovića, Narodnim pokretom Srbije i grupom intelektualaca.

Katarzu je pre nekoliko meseci doživela i Demokratska stranka Srbije kada je ostala bez dvojice odbornika i nekolicine istaknutih članova koji su prešli u Srpsku narodnu partiju, a potom i bez grupe visokih funkcionera koji su odlučili da pređu u Samostalni DSS.

– Želimo da stvorimo novu organizaciju na nivou Rasinskog okruga, sa novim idejama i energijom. Teška su vremena po grad i okrug i potrebna nam je takva organizacija – obrazložio je početkom oktobra odluku da formiraju SDSS Dragan Azdejković.

Nezvaničmo, članovi SDSS će svoje ideje i energiju podeliti sa SNS, na čijoj listi će se naći na predstojećim izborima.

Od izbora 2012. godine čak 30 od 70 odbornika u lokalnoj skupštini je promenilo stranku. Neki i više puta. Zato građani smatraju da treba promeniti izborna pravila.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply