Kruševački policajci Interventne jedinice nagrađeni pancirima

Gradonačelnik Dragi Nestorović i hrabri policajci

Posle hrabre intervencije Interventna jedinica dobila je u znak zahvalnosti deset kompleta savremene terenske opreme

 Gradonačelnik Dragi Nestorović i hrabri policajci

Posle teškog ranjavanja kruševačkih policajaca Saše Lukovca (51), Vladana Jovanovića (41) i Ivice Jankovića (36), koji su savladali višestruko osuđivanog kriminalca i otmičara Ljubišu Andrejića (36) u pokušaju da s bombom uđe u grad, pre mesec dana, Interventna jedinica dobila je u znak zahvalnosti deset kompleta savremene terenske opreme.

– Mnogo nam znači ova podrška, jer smo i kobne noći intervenisali praktično bez ikakve zaštitne opreme – priča za „Novosti“ Saša Lukovac, pripadnik Dežurne službe PU Kruševac, koji je u zasedi u selu Lipovac kod Kruševca „zaradio“ geler u vratu. – Odmah po oporavku vratićemo se u prve redove i branićemo naš grad i naše Kruševljane.

U incidentu u kome je Andrejević aktivirao ekplozivnu napravu, Vladan Jovanović, pripadnik Interventne, ranjen je sa dva gelera i oba su još u njegovom telu. Jedan je ostao između drugog i trećeg pršljena, a drugi u desnoj preponi. Njegov kolega Ivica Janković je tom prilikom čak slomio ruku!

– Povod za ovu reakciju bio je nemio događaj u kome su naši sugrađani povređeni na službenoj dužnosti – ističe gradonačelnik Dragi Nestorović, koji se zahvalio požrtvovanim policajcima na iskazanoj hrabrosti. – Lokalna samouprava je u prethodnom periodu nabavila dva džipa i jedan skuter za Interventnu jedinicu i trudićemo se da iznađemo nova sredstva za pomoć, budući da su materijalne mogućnosti za opremanje PU Kruševac vrlo skromne.

Ukupna vrednost donacije je oko 9.000 evra. Grad Kruševac učestvovao je sa 5.000, a Kompanija „Mile Dragić“ sa 4.000 evra u nabavci modernih kompleta za intervencije (kacige, panciri, čizme, košulje, pantalone).

U intervenciji kod Lipovca, pripadnici kruševačke policije ne samo da su sačuvali grad od bombaša, već su spasli i život mladom taksisti Nikoli Gopiću (23), koga je otmičar primorao da vozi od Prokuplja.

Ranjeni policajci danas odlaze na kontrolu na VMA u Beograd, gde su lečeni posle teškog povređivanja.

NAPADI

INTERVENTNA policija u Kruševcu često je na meti napadača. Samo su u junu povređena petorica pripadnika ove elitne jedinice. Na teren izlaze, uglavnom, sa skromnom opremom.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply