Kruševačka Toplana u blokadi

Toplana u Krusevcu 1 nn

Univerzal banka blokirala je danas račun kruševačkoj gradskoj toplani zbog kreditnog duga od 40 miliona dinara, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Toplana u Krusevcu 1 nn

Toplana u Krusevcu

Reč je o kreditnim sredstvima, koje je prethodno rukovodstvo toplane uzimalo za isplatu posrednika prilikom nabavke uglja neposrednom pogodbom, naveo je Gašić.

Gradska uprava uplatila je danas toplani 14 miliona dinara za nabavku uglja iz rudnika Kolubara i sa tim količinama, mi bismo imali dovoljno energenata do sredine februara, kazao je Gašić i dodao da je vrlo brzo, nakon te uplate, došlo do blokade računa.

Toplana je pokušavala da ovaj kredit refinansira kod drugih banaka, kazao je večeras novinarima direktor tog javnog preduzeća Dragan Azdejković, međutim, kako je naveo, odgovor je bio da je zbog prezaduženosti toplane, to nemoguće.

-Sada se postavlja pitanje kako je prethodno rukovodstvo moglo da uzme kredit kada je u tom trenutku zaduženje iznosilo oko tri miliona evra, upitao je Azdejković izrazivši uverenje da će toplana uz podršku ministra energetike ipak uspeti da obezbedi dovoljne količine uglja za ovu grejnu sezonu.

PROČITAJ JOŠ:  Potpisan sporazum za izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu, kako se kanalizacija nebi više ulivala u jezero Ćelije odakle se Kruševac snabdeva pijaćom vodom

Do sada je u energente uloženo oko 60 miliona dinara, podsetio je Azdejković koji je izrazio nezadovoljstvo što je Univerzal banka blokirala račun toplani bez prethodnog obaveštenja.

Kako je rečeno novinarima, o događajima u toplani biće obavešteni ministarstvo energetike i guverner NBS.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply