Kruševačka Opšta bolnica dobila savremeni rentgen aparat

Zahvaljujući sredstvima iz projekta Ministartsva zdravlja Republike Srbije, Služba za ortopediju kruševačke Opšte bolnice, dobila je savremen rentgen aparat, koji će, u znatnoj meri, omogućiti efikasnije lečenje na ovom odeljenju, javlja Radio-televizija Kruševac.

Operaciona sala ortopedije u Kruševcu, od sada će biti opremljena novim retngen aparatom, čija je vrednost oko 5 miliona dinara. Direktorka Opšte bolnice Kruševac, primarijus doktor Slobodanka Jotić, kaže da će on omogućiti manje zračenje pacijenata i brže operacije kukova i kolena.

Načelnik Ortopedije, doktor Radmilo Pešić, ističe da će, zahvaljujući novom rentgen aparatu, na ovom odeljenju brojka od 1100 operacija godišnje biti premašena.

Operaciju kukova, na Ortopediji u Kruševcu, trenutno čeka oko 250 pacijenata, dok je za operaciju kolena, od 100-ak pacijenata, nakon odustajanja ili iz drugih razloga, na listi čekanja ostalo četrdesetak ljudi.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u tekućoj godini, Opštoj bolnici Kruševac odobrilo je i preko 6 miliona dinara za nabavku još dva aparata: fiberoptički bronhoskop i ultrazvučni aparat, navodi Radio-televizija Kruševac.

Vest preuzeta se Ekapija.com

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply