Kruševac zaslužuje vrh u svakom pogledu

grad krusevac

Povodom šest meseci gradske vlasti u Mozaik sali Gradske uprave organizovana je konferencija za novinare. Izražavajući zadovoljstvo funkcionisanjem koalicije i stvaranjem novog poslovnog ambijenta, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je naglasio da je cilj svih aktivnosti gradske vlasti da se Kruševac vrati među prvih pet privrednih centara u Srbiji i postane atraktivan za sve investitore.

grad krusevac

U obraćanju novinarima povodom šestomesečnog funkcionisanje vlasti u Kruševcu gradonačelnik Bratislav Gašić je najpre naglasio da višestranačka koalicija funkcioniše stabilno, odluke se donose u demokratskom duhu na bazi konsenzusa.

Ako bi trebalo da izdvojim nešto što smatram najvećim uspehom, u to ne bi ubrajao ništa materijalno, već pozitivne promene u načinu razmišljanja i svesti ljudi, stvaranja nove poslovne klime i ambijenta, razbijanje letargije i uvodjenje novog duha optimizma, aktiviteta i društvene odgovornosti. Vera u to da se nešto može izmeniti, bez obzira na veoma loše startne pozicije je u ovom trenutku najdragocenija, inicijalni korak ka postizanju cilja – vraćanja Kruševca na mesto koje zaslužuje, u prvih pet srpskih gradona„, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

PROČITAJ JOŠ:  Poplomljeno staklo na prostorijama Srpske radikalne stranke u Kruševcu

On je istakao da je Grad, od ukupno nasleđenih obaveza od 627 miliona dinara, izmirio 330 miliona, po prvi put punjenje budžeta je prešlo 91,2 odsto, a u odnosu na projekte u budžetu prethodne vlasti na 104,7 odsto i naglasio da je za samo šest meseci za investicije i tekuće održavanje izdvojeno više od 510 miliona dinara.

U oblasti infrastrukturnih radova rekonstruisan je toplovod od bazena do Gerontološkog centra, vrelovod na potezu Topličine, Takovske, Vidovdanske, Ulice Ostrva Vida, Rasadniku, Ulici Despota Stefana i OŠ „Veselin Nikolić“, izgrađen je distributivni toplovod u Ulici Stubalskih junaka i remont kotlova na ugalj. Izgrađena je crpna stanica u Brajkovcu i završena vodovodna linija u Ulici Žrtava fašizma. Radove na rekonstrukciji saobraćajnice Koševi-Čitluk finansiralo je JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 116 miliona dinara„, ističe Gašić. On je dodao da je Ministarstvo saobraćaja sa 108 miliona dinara finansiralo izgradnju 7 gradskih ulica, a tokom 2013. godine, 340 miliona dinara izdvojiće za izgradnju 2 kružna toka i 4 trake na ulasku u Kruševac iz pravca Brusa.

PROČITAJ JOŠ:  Poplomljeno staklo na prostorijama Srpske radikalne stranke u Kruševcu

Za program „Samozapošljavanje, nova radna mesta i pripravnici 2012″ iz budžeta grada izdvojeno je oko 40 miliona dinara, a u okviru Fonda za popoulacionu politiku opredeljena su 43 miliona dinara.

Prvi put je napravljen trogodišnji plan u cilju ostvarenja najznačajnijih projekata  i vrednost izdvojenih sredstava iz Grada je 670 miliona„, rekao je gradonačelnik Kruševca, naglašavajući da će „uz pomoć države i donacija, investicija u 2013. godini premašiti 1,1 milijardu dinara„.

Gašić je zatim detaljno naveo preduzete infrasurukturne radove i u elektroenergetskom sistemu na teritoriji grada, ulaganja u škole, u oblastima poljoprivrede i kulture. Kako je istakao, kruna njegovog i rada tima saradnika je specijalno priznanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj za reforme u lokalnoj administraciji i unapređenje privrednog ambijenta. Cilj je da se Kruševac nađe među najrazvijenijim privrednim centrima u Srbiji i postane atraktivan za sve investitore. Konferenciji za novinare prisustvovali su zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, predsednik Skupštine grada Dejan Srdić i pomoćnik gradonačelnika Miroljub Ćosić. U okviru reforme i reorganizacije Gradske uprave otvorena je kancelarija za brze odgovore koja svakog dana radi sa građanima od 8 do 20 sati, a koju su obišli čelnici Grada i predstavnici medija.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply