Kruševac poklonio plac nemačkoj firmi Kromberg i Šubert, još 11 dana ostalo za obećani početak izgradnje fabrike u 2016. godini!

Grad na Rasini Nemcima poklonio plac: Dar, pa veći javni prihod – „Kromberg i Šubert“ planira da izgrade objekat od 21.000 kvadrata namenjen proizvodnji žičnog sistema, kablova, te da u narednih pet godina uposli 2.500 radnika i uloži 26 miliona evra

KRUŠEVAC – Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez obaveza plaćanja naknade, potpisan između predstavnika grada i nemačke kompanije „Kromberg i Šubert“, zapravo znači da je lokalna samouprava kompaniji iz oblasti automobilske industrije praktično poklonila parcelu od 62.140,74 kvadrata, čija je procenjena tržišna vrednost veća od tri miliona evra.

U Gradskoj upravi naglašavaju to da je promeni vlasništva lokacije Konjički klub prethodila saglasnost vlade, te da se radi o projektu od posebnog ekonomskog značaja za Kruševac, pa je sve rađeno u skladu sa Elaboratom o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta. Kažu i da očekivano uvećanje javnih prihoda na teritoriji grada opravdava otuđenje bez obaveze plaćanja naknade…

Nemci, inače, planiraju da izgrade industrijski objekat od 21.000 kvadrata – namenjen proizvodnji žičnog sistema, kablova i proizvoda tehnologije brizganja, te da u narednih pet godina uposle 2.500 radnika i ulože 26 miliona evra.

– Zemljište je deo učešća našeg grada, republika će dati oko devet i po miliona evra, a izgradnja će početi do kraja godine, ako to dozvole vremenski uslovi – objašnjava gradonačelnik Dragi Nestorović.

 

GODINE KAO USLOV

ZA rad u kompaniji „Kromberg i Šubert“ ovdašnjoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje se već prijavilo više od 2.000 kandidata, a gradonačelnik Nestorović kaže da Nemci – pored drugih kriterijuma – u skladu sa svojom poslovnom politikom traže isključivo one koji su mlađi od 35 godina, a takva je polovina zainteresovanih.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply