Krivična prijava zbog trovanja pasa

pas_lutalica

Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK, podnela je javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u noći između subote i nedelje otrovala šest pasa u Ćićevcu.

pas_lutalica

 

„Javnom tužilaštvu u Kruševcu i Odeljenju za veterinu Ministarstva poljoprivrede podneli smo prijave i protiv Komunalne inspekcije u Ćićevcu kao i predsednika opštine jer nisu reagovali na pozive građana da izađu i uklone mrtve pse sa ulice, pa su tela pasa stajali na ulici duže od 24 sata i tako predstavljali opasnost po zdravlje građana“, rekla je za predsednica ORPAK-a Lela Bucek.

U ORPAK-u sumnjaju da je pse otrovala ista osoba koja je to činila nekoliko puta u prethodnih godinu dana. Dva leša otrovanih pasa pronađena su u nedelju na autobuskoj stanici u Ćićevcu a još četiri u obližnjem parku, na železničkoj stanici i na ulici.

Radnici komunalnog preduzeća su leševe pasa u ponedeljak pre podne stavili u džakove koje su dan kasnije predati Zoo službi JKP „Kruševac“.

U Opštini Ćićevac ističu da leševe pasa nisu mogli da sklone sa ulice u nedelju jer tog dana nisu radile inspekcijske službe i komunalno preduzeće „Razvitak“.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply