Konferencija za novinare u Savezu samostalnih sindikata u Kruševcu

sindikat

Na sednici Veća Saveza samostalnih sindikata u Kruševcu razmatrana je aktuelna situacija u preduzećima i ustanovama. Predstavljen je program obeležavanja Praznika rada, a po 117. put, biće organizovan i  tradicionalni prvomajski uranak na Bagdali.

sindikat

Na sednici Veća Saveza samostalnih sindikata u Kruševcu zaključeno je da se zastupniku kapitala u Hemijskoj industriji „Župa“ uputi zahtev da se zarade isplaćene iz subvencija ravnomerno isplaćuju svim radnicima. Veće sindikata pozvalo je zaposlene u Turističko-ugostiteljskom preduzeću „Župa“, koji su već 4 meseca u štrajku, da smanje tenzije, kako bi se ispunili zahtevi štrajkača. Dogovoreno je i da se nadležnima uputi zahtev da se što hitnije reši kupoprodajni ugovor „Savremenog doma“.

Povodom 110 godina Sindikata Srbije, Veće sindikata za nagradu je predložilo kruševački „Jugoprevoz“ AD. Savez samostalnih sindikata i ove godine organizuje

U hotelu „Rubin“ odražan je sastanak zaposlenih u Turističko – ugostiteljskom preduzeću „Župa“ sa direktorom Aleksandrom Baragom, gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i predsednikom Veća samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac Milenkom Mihajlovićem. Radnici ovog ugostiteljskog preduzeća u štrajku su već četiri meseca a da bi nastavili sa radom traže isplatu dve zarade i overu zdravstvenih knjižica.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply