Komunalna policija podnela prijave zbog nelegalne prodaje duvana

duvan 450x337 Прекршајне пријаве због нелегалне продаје дувана

Komunalna policija u Kruševcu podnela u poslednjih desetak dana oko deset prekršajnih prijava protiv nelegalnih prodavaca duvana, rekao je Tanjugu načelnik te policije Jovica Vesić.

duvan 450x337 Прекршајне пријаве због нелегалне продаје дувана

aReč je o akciji koju komunalni policajci sprovode sa interventnim patrolama, finansijskom policijom i tržišnom inspekcijom, a po nalogu Ministarstva finansija i privrede, kazao je Vesić i dodao da se posle dužeg praćenja došlo do zaključka da je u prethodnom periodu došlo do povećanja nelegalne prodaje duvana.
-U Brusu je danas zaplenjeno oko 15 kilograma duvana, rekao je Vesić i objasnio da se akcija na sprečavanju nelegalne prodaje sprovodi na teritoriji svih opština Rasinskog okruga.
Obuhvaćeni su svi otvoreni prostori, kao i određeni broj lokala za koje postoji indicija da se u njima vrši ta prodaja, kaže načelnik Komunalne policije i naglašava da će se kontrola vršiti i u kineskim centrima.
-Do sada je podneto oko deset prekršajnih prijava protiv počinioca. Nismo izriciali mandatne kazne već je finansijska policija u saradnji sa tržišnom inspekcijom i komunalnom policijom locirala sve počinioce i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak, objasnio je Vesić.
Kazne za fizička lica iznose 50.000 dinara, a za preduzetnike do 500.000 dinara, dok će odgovorno lice u pravnom licu platiti kaznu od 10.000 dinara.
Prema Vesićevim rečima, Komunalna policija u Kruševcu u prva četiri meseca imala je vise hiljada postupanja i podnela je vise stotina prekršajnih prijava, a u poslednjih godinu dana u lokalni i republički budžet od mandatnih kazni i prekršajnih prijava “slilo” se vise stotina hiljada dinara.
Takođe, oko 95 odsto prekršajnih prijava su se završile osuđujućom presudom za počinioce.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply