Ko plaća državno obezbeđenje Bratislavu Gašiću?

Bratsilav Gašić obezbedjenje

Saopštenje Levice Srbije – Državno obezbeđenje građaninu Bratislavu Gašiću, bez zakonskih osnova u bilo kom pogledu!

Bratsilav Gašić obezbedjenje

Dana 05.02.2016. godine sa 195 glasova ZA, Narodna Supština republike Srbije je smenila sa dužnosti Ministra odbrane Bratislava Gašića koji je u tom trenutku još uvek bio potpresednik SNS. Par meseci kasnije, 28.05.2016. godine na Izbornoj skupštini SNS-a, dotadašnji potpredsednik SNS Bratislav Gašić je razrešen i te stranačke dužnosti.

 

Tako je Bratislav Gašić postao običan građanin Srbije koji zbog predhodne državne funkcije koju je obavljao ima pravo na službeno obezbeđenje u periodu od 6 meseci nakon prestanka funkcije, dakle do 05.08.2016.godine.

Juče u Kruševcu, 21.oktobra, dakle dva i po meseca od prestanka prava na državno obezbeđenje, Bratislav Gašić je viđen sa državnim obezbeđenjem u centru grada Kuševca. Lično su ga videli Premijer Srbije Aleksandar Vučić i Predsednik Srbije Tomislav Nikolić. I to nije bio izuzetak pošto građanina Bratislava Gašića sve vreme od prestanka mandata do sada obezbeđuju pripadnici državog obezbeđenja.

Uzimajući u obzir činjenicu da Premijer Republike Srbije insistira na teškim merama štednje i to zahteva od svih građana Srbije, te su zbog toga smanjene plate, penzije i izdavanja za trudnice i porodilje i druga socijalna davanja, a sam Premijer spava po kasarnama Vojske Srbije, vozi se autobusom i jede vojnički pasulj, Levica Srbije postavla pitanje:

Po kom osnovu građanin Srbije Bratislav Gašić i dalje uživa državno obezbeđenje, ko mu je dodelio državno obezbeđenje nakon prestanka zakonskog osnova i ko plaća to obezbeđenje?

Država Srbija ili lično građanin Bratislav Gašić ili neko treći?

Ako plaća država Srbija, molimo Premijera da nam objasni da li je građanin Bratislav Gašić, ktitor crkava i SNS-a, važniji za Srbiju nego neka trudnica u 6. mesecu trudnoće, neki sedamdesetogodišnji penzioner, profesor fakulteta, vojnik, policajac ili lekar, te se njemu i dalje plaća obezbeđenje, a njima su smanjena budžetska davanja?

Ako državno obezbeđenje plaća lično Bratislav Gašić, takođe molimo Premijera da nam objasni po kom osnovu on to čini i da li su državne institucije privatizovane pa je moguće njihovo komercijalno iznajmljivanje, a da mi to ne znamo.

Ako plaća neko treći tražimo od Premijera da nam objavi ime osobe koja vrši poslove države Srbije ili u ime države Srbije, a da o tome nije obaveštena Narodna Skupština Srbije?

Levica Srbije Kruševac

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply