Katančević: Sud presudio da sam nezakonito smenjen, tužba protiv Ministarstva zdravlja

Katancevic ds

Bivši direktor specijalne bolnice Ribarska banja Branislav Katančević rekao je danas da se uskoro vraća na mesto u bolnici jer je Viši sud u Kruševcu poništio rešenje Ministarstva zdravlja kojim je smenjen s mesta direktora.

Katancevic ds

Katančević koji je i predsednik kruševačkog odbora Demokratske stranke, kazao je novinarima da je nakon odluke suda tužio Ministarstvo zdravlja zahtevajući da se vratio na posao.

Uz ocenu da su u Srbiji i Kruševcu „autoritarne tendencije s primesama diktature prisutnije nego ikada“, i da „institucije sistema nemaju potencijal da samovolju lokalnih moćnika zaustave“, Katančević je dodao da je upravo na njegovom primeru demonstrirano bahato i nezakonito ponašanje.

Ilustracijasxc.hu

 

Nezakonito sam smenjen s mesta direktora Ribarske banje, u rešenju o smenjivanju nije naveden nijedan razlog, već samo član zakona koji to reguliše“, kazao je on.

Istakao je je Ribarska banja za šest godina triput u domaćoj, i triput u međunarodnoj konkurenciji proglasavana najboljom u oblasti rehabilitacije što je njena glavna delatnost.

Katančević je naveo da je Ministarstvo zdravlja već trebalo da ga vrati na posao, a pošto se to nije dogodilo, on je 27. januara Osnovnom sudu u Kruševcu podneo tužbu protiv Ministarstva kojom traži vraćanje na radno mesto.

PROČITAJ JOŠ:  Poplomljeno staklo na prostorijama Srpske radikalne stranke u Kruševcu

„Pod pretnjom prinudnog izvršenja oni će to morati da učine u roku od osam dana od donošenja presude i očekujem da ću već narednu konferenciju za novinare držati kao direktor Ribarske banje, ukoliko opet ne dođe do izražaja samovolja pojedinaca“, kazao je Katančević.

Odgovarajući na pitanje o krivičnoj prijavi zbog koje je početkom decembra u pritvoru proveo sedam dana, osumnjičen da je oštetio Specijalnu bolnicu za 15,5 miliona dinara, on je kazao da je taj postupak „politički motivisan“.

„To je još istražni postupak, jedva čekam da se podigne optužnica protiv mene da bih dokazao nevinost. Tokom istražnog postupka, kada sam pozvan, predlagao sam istražnim organima da idem na poligraf koji oni imaju, ali je inspektor rekao da je to neizvodivo“, kazao je on.

Branislav Katanncević, sada predsednik Gradskog odbora DS, iz te stranke je izašao 2010. godine, kada je osnovao lokalni Pokret za promene, koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Kruševcu osvojio 20 odborničkih mandata od ukupno 70.

PROČITAJ JOŠ:  Poplomljeno staklo na prostorijama Srpske radikalne stranke u Kruševcu

Pokret za promene je u martu 2013. godine kolektivno pristupio DS-u, nako čega je izbačen iz vladajuće koalicije u Kruševcu, a Katančević je nedugo potom smenjen s mesta direktora Specijalne bolnice Ribarska banja, na kojem je bio od 2003. godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply