Jugoslovensko dramsko pozorište dodelilo nagradu Vojinu Ćetkoviću

otelo

Povodom 65. rođendana Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dodeljene su nagrade najboljim glumcima, a među njima i Vojinu Ćetkoviću za najbolju glavnu ulogu i lepotu scenskog govora za predstavu „Otelo“.

otelo

Ovo je drugi put da sam dobio nagradu za lepotu scenskog govora i ponosan sam na to. Na žalost, nove generacije manje obraćaju pažnju na taj element glume“, rekao je Ćetković.

On je naglasio da su njegovi autoriteti upravo kolege.

Bio sam najsrećniji kad je moja klasa gledala probe ’Otela’. Oni me najbolje znaju. Ono što su mi rekli oni i moja supruga mi je najveći reper. I nagrada koju sam dobio, dobio sam od svojih kolega“, rekao je on.

Ćetković je rekao da je došlo do pozitivnog pomaka u radu JDP, budući da su mlađe generacije došle na red.

Sami smo izabrali upravnika i to jednog od nas. To je jako važno. Pokušavamo da bez novca iznedrimo nešto što je kvalitetno. Tako smo imali tri premijere bez podrške grada. Napravili smo svoj fond iz kog smo uzimali sredstva za sve tri predstave. Nešto se dešava. Nije sve tako letargično i imamo ideju“, rekao je Ćetković.

Upitan za to kakva je razlika između umetničkog i komercijalnog i da li savremeni glumci u Srbiji moraju da se priklanjaju jednom ili drugom, Vojin Ćetković rekao je da jedna stvar ne mora da isključuje drugu.

Igrao sam u mnogim televizijskim serijama i na svaku od njih sam ponosan, jer sam mnogo naučio. Ako mi se čini da je previše komercijalna, ja seriju dovedem na nivo koji bi meni prijao kao glumcu. Ne izgovaram ni jednu reč iza koje ne mogu da stanem. Na osnovu te popularnosti koju steknem na TV, uspem da privučem ljude u pozorište i to je velika stvar. Zašto mislite da se Šekspir ne isplati? Ispred JDP blagajne sada su redovi“, rekao je on.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply